Jaunystės ir energijos eliksyras

Vieną populiariausių įrašų kviečiu peržiūrėti naująjame puslapyje. Tiesiog spustelėkite čia

Ar pastebėjote, kad 17 valandą dar šviesu? Kaip maloniai ilgėja dienos…:)

Kurį laiką stebiu, kaip kasdien daugėja šiaurietiško vaikščiojimo pasekėjų. Man vis atrodė, kad , bevedžiojant šunį, pakanka energingiau pamojuoti rankomis ir nereikia tų lazdų, bet vieną dieną pabandžiau su lazdomis. Užsikrėčiau pati ir dar vyrą užkrėčiau 🙂
Internete gausu medžiagos kaip tai daryti teisingai, kokio inventoriaus reikia. Suomijoje šis vaikščiojimas yra įtrauktas į bendrojo fizinio lavinimo programą mokyklose. Pabandykite – nenusivilsite. Sutinku, kad ne visi gyvename prie parkų ar miškų, bet savaitgaliais jie pasiekiami visiems.
Įsibėgėjus žiemai, vis dažniau gvildenamos temos – kiek ir kokių papildų reikia mūsų organizmui. Vieni siūlo saujomis gerti vitaminus ir mineralus, kiti – nepamiršti liaudiškų priemonių.
Aptikau vieną labai įdomų receptą, pristatomą kaip jauninantį. Na, ne itin seniai vartoju, tai apie atjaunėjimą anksti kalbėti, bet sudėtis įkvepia tikėjimo 🙂

Jaunystės ir energijos eliksyras

4 citrinos (2 citrinos su oda, 2 – be odos)
200 ml linų sėmenų aliejaus
1 kg medaus
3 galvutės česnako (ne skiltelės :))

Kodėl patikėjau šiuo receptu?
Citrina . Pasižymi stipriu dezinfekciniu poveikiu, padeda šalinti iš organizmo šlakus. Svarbus C vitamino šaltinis. Šarmina kraują, reguliuoja rūgštingumą, stangrina odą, gerina kraujo cirkuliaciją ir dar turi visokių puikių savybių 🙂

Linų sėmenų aliejus. Mažina trombų susidarymo riziką, kraujo spaudimą. Šiame aliejuje ypač didelis kiekis polinesočiųjų riebalų rūgščių (omega 3 ir omega 6 ). Puikus antioksidantas.

Medus. Ir maistas ir vaistas. Tinka kvėpavimo takų uždegimams gydyti kaip antibakterinė priemonė. Gerina žarnyno peristaltiką, kepenų funkciją, pagerina miegą.

Česnakas. Didina atsparumą įvairioms ligoms, mažina nuovargį, plečia kraujagysles, gerina širdies darbą, padeda įveikti odos ligas.

Apie visus šiuos produktus aprašymų rasta prieš 3000-5000 metų.
Kodėl nepatikėjus jais šiandien?

Kaip paruošti Eliksyrą:

2 citrinas su oda pamerkiam šaltame vandenyje – kad iš odos pasišalintų nitratai.
2 citrinom odą nulupam.
Česnakams nulupam odeles.
Recepte parašyta, kad sumala mėsmale, bet aš dėjau į virtuvinį kombainą susmulkintas citrinas ir česnaką – viskas puikiai susimalė (gal su blenderiu dar geriau ?)
Šią masę užpilam aliejumi ir sudedame medų.
Gerai išmaišome.
Laikome uždengę stikliniame inde ,šaldytuve.
Vartoti po 1 valg.š. 3 kartus per dieną, pusvalandį prieš valgį.
Suvartojus paruoštą kiekį, daroma 1 savaitės pertrauka.
Šio mišinio rekomenduoja nepamiršti visais metų laikais.

Jeigu jums atrodo, kad „kvepėsite“ česnaku (man taip ir atrodė) – tikrai ne, nežiūrint to, kad 3 galvutės česnako yra daug.
Skanu be proto 🙂 – reikia susilaikyti nuo sekančio šaukšto.
Spalva – linksma ir pozityvi.
Aliejus suteikia riešutinį atspalvį, o citrinų žievelės – gaivumą.

Valgykite ir jaunėkite 🙂

9 mintys apie “Jaunystės ir energijos eliksyras

  1. Atgalinė nuoroda: ma'da'mos

    • Juk tik dvi reikia nulupti :), nors galiu patikėti, kad galima ir nelupti, tačiau tie, kurių skrandžiai jautresni, vis tik geriau lupkite 🙂

  2. Atgalinė nuoroda: Mėsos apkepas su pomidorais | ma'da'mos

  3. viskas gerai būtų,bet kodėl reikia laikyti šaldytuve juk medaus negalima laikyti šalta kiek esu girdėjusi praranda gerąsias svybes

  4. Šaldytuve reikėtų laikyti dėl sėmenų aliejaus – jis greitai gendantis. Žinoma, jei paruoštą normą vartosite 3 kartus per dieną, tai nereikia ir to šaldytuvo. Dar galvoju taip – juk čia nebe medus, citrinos, česnakai, aliejus, o visai naujas produktas – eliksyras 🙂 . Pastovėjęs mėnesį šaldytuve nekeičia nei spalvos, nei skonio – todėl galvoju, kad šaldytuve tinkamas laikyti.

Parašykite komentarą