Lęšių ir daržovių troškinys su panyru, sutikus mistinį draugą :)

Šį įrašą kviečiu skaityti naująjame Ma’da’mų puslapyje, spustelėjus Čia

Po prieššventinio maratono virtuvėje, dabar ją apeinu  ratu🙂
Ir ne vien todėl, kad svarstyklės rodo bala žino ką (turbūt sugedo :)), bet net mintys neaplanko, ką norėtųsi pasigaminti. O kompiuteris sustorėjo nuo sukeltų nuotraukų. Po truputį jomis dalinsiuos su jumis🙂

Vakar sutikau savo mistinį draugą.Parskrido gandrai !  Turiu nepaprastą ryšį su gandrais. Neatsimenu  kada tai prasidėjo, tačiau sutikusi pirmą pavasarį grįžusį gandrą , spontaniškai pasiunčiu jam savo troškimą. Tas troškimas turi būti pats pačiausias – negali būti taip, kad, pamačius gandrą, svarstai – ko čia paprašyti. Tas noras turi būti ant liežuvio galiuko ar užvaldęs visas mintis – kai pamatai pirmąjį gandrą, turi tą norą pasiųsti.  Ar išsipildo? Visada. Tik reikia turėti patį didžiausią troškimą.

Pabandykite  savo troškimus  patikėti  gandrui🙂 Gal ir jums pavyks su juo susidraugauti:

Šiandien – pietums (gal vakarienei) – daržovių ir lęšių troškinys su apkeptu panyru.

Lęšių ir daržovių troškinys su panyru (4 asm.)

1 stiklinė lęšių
1 morka
10 vnt pievagrybių
1 nedidelė cukinija
200 g moliūgo (be žievės)
200-300 g brokolių žiedynų
1/3 paprikos
1 lapkotis saliero
1 nedidelis baklažanas
200-300 g suslėgto panyro
Prieskoniai, aliejus arba ghi sviestas

Jei permetėte akimis kokių produktų reikia ir, perskaitę „panyras“ tarėte – ai, čia ne man, nes neturiu panyro ir nesiruošiu jo daryti – neskubėkite. Galite apsieiti be jo, galite pasikepti naminį sūrį, o galite ir pasigaminti panyro. Aš jį naudoju ir kaip sūrį, ir kaip mėsą, ir kaip varškę🙂

Išsiverdame lęšius. Jų būna įvairiausių ir verda skirtingai – vieni greičiau, kiti – lėčiau, bet visumoje išverda greitai – kol pasiruošite daržoves. Aš kaip visada nevirinu – kai užverda vanduo (jo reikia 2-3 stiklinių), išjungiu viryklę , uždengiu puodą dangčiu ir palieku prinokti🙂.
Jei jūsų puodai nenoriai laiko šilumą, užvirinkite, išjunkite, uždenkite puodą dangčiu ir rankšluosčiu. Po kiek laiko – vėl užvirinkite ir vėl išjunkite.

Kol sirpsta lęšiai, pasiruošiam daržoves. Nuskutam didelę morką, cukiniją ir baklažaną.
Morką specialaus peiliuko pagalba padrožiu tokiais liežuviais, bet galite pjaustyti sau įprasta forma.
Cukiniją ir moliūgą supjaustom riekutėmis, o baklažaną – mandolinos pagalba – šiaudeliais (kaip bulvytėm). Baklažaną apibarstom druska, kad išsiskirtų sultys.
Į verdantį vandenį kelioms minutėms pavirti sumetam brokolius („IKI“ vis randu dėžutėse jau paruoštus brokolių žiedynus be kotų). Nupilam vandenį, kad brokoliai nepavirstų į košę.
Pievagrybius gerai nuplauname ir supjaustome riekelėmis.
Į didesnę (gilesnę) keptuvę įpilam aliejaus arba įdedam kelis šaukštus ghi sviesto. Įberiam mėgstamus prieskonius – kuminą, kalendrą, garstyčias arba mišinio „Panč masala“.
Sudedam pjaustytus saliero kotą ir papriką.
Morką, baklažaną, pievagrybius. Kai jie apkepa, dedam cukiniją ir moliūgą. Apkepam ir uždengiam dangčiu. Tegul pasitroškina. Paskiausiai sudedam brokolius ir lęšius.
Kitoje keptuvėje ant šlakelio aliejaus  apkepam sūrį.
Ant daržovių ir lęšių troškinio uždedam apkeptą sūrį.

Tai mano maistas. Tokius daržovių troškinius ruošiu su lęšiais ir be jų, su sūriu ir be. Daržovės gali būti pačios įvairiausios – priklauso nuo šaldytuvo turinio. Kai norisi aštriau – dedu imbiero , čili pipiro, svogūno, česnako.
Kai tokį troškinį ruošiu per dažnai – vyras replikuoja , kad ne kiekvienas nepabėgtų… O aš džiaugiuosi, kad įpratinau valgyti lengviau ir sveikiau🙂

Būkite sveikesni ir jūs🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s