Mėsos apkepas su pomidorais

Tik mintyse pasidžiaugiau, kad esu sveika , kad nekimba jokie virusai – ir še tau, savaitgalį praleidau apsikabinusi servetėlių dėžutę ir gaudydama orą.Mėsos apkepas su pomidorais
Pasidariau „Jaunystės ir energijos eliksyro“ , o kad nereikėtų daug stovėti prie viryklės, paruošiau mėsos apkepą, kurį galima valgyti kada tik panorėjus – ir kaip šaltą užkandį, ir kaip karštą patiekalą.

Mėsos apkepas su pomidorais

500 g kalakutienos arba vištienos faršo
300 g kiaulienos faršo (arba maišyto su jautiena)
100 ml pienoMėsos apkepas su pomodotais
2-3 šaukštai manų
saujelė sėlenų
1 svogūnas
1 didelis pomidoras
1 kiaušinis
1 dėžutė vyšninių ar vynuoginių pomidorų
gabalėlis saliero šaknies, ½ paprikos (kas mėgsta)
1 a š garstyčių
druskos, pipirų, raudonėlio

Idealu būtų susimalti mėsą patiems, arba paprašyti, kad sumaltų parduotuvėje jūsų pasirinktus gabaliukus.
Faršą sudedame į dubenį, suberiame manų kruopas, sėlenas ir užpilame pienu (jei turite, galite vietoj manų naudoti 4 riekutes batono). Sėlenos – nebūtinai, bet man labai patinka jų suteikiamas purumas.
Įberiame druską, pipirus, smulkiai pjaustytą svogūną, įmušame kiaušinį. Galima įpjaustyti paprikos, bet aš renkuosi džiovintą. Dedame garstyčias.
Per stambią tarką sutarkuojame pomidorą – jo odelė lieka kaip „išklotinė“.Mėsos apkepas su pomidorais
Išmaišę, leidžiame pusvalandį pastovėti, kad susijungtų visos dalys ir skoniai.
Lateksinių formelių dugną iškloju saliero „piršteliais“ – kad nepriliptų ir kad sugertų dar vieną skonį. Galima rinktis vieną ilgesnę formą.
Ranka paplakame – pamušame prinokusį faršą ir sukrečiame į formeles (formą).
Ant apkepo viršaus sudėliojame vyšninius pomidorus, apibarstome raudonėliu.
Kepame 170 0 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Atsargiai – pomidorai „šaudo“. Kaip ir galima būtų uždengti folija, bet labai jau gražiai jie susprogę ir apkepę…

Purus, sultingas ir linksmas – puikios atsargos nesveikuojančiam savaitgaliui.Mėsos apkepas su pomidorais

2 mintys apie “Mėsos apkepas su pomidorais

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s