Antivirusinė programa su lietuviškomis daržovėmis

Kam bepaskambintum – visi serga. Atrodo, kad gripo virusas srūva per laikraščius, televiziją, telefonais, mintimis ir kalbomis.  Keista, kad taip šalta, o tas gripas nenušąla:)Uzbekiškai paruoštas granatas
Parduotuvėse išsirikiavo antivirusiniai pasiūlymai, o vaistinės turbūt klesti.
Pagal ajurvedą, žiemą mumyse padidėja kapha doša – tiesiog kad nesušaltumėm. Tačiau kai jos per daug, pradeda reikštis nepageidautini simptomai – tinginystė, liūdesys, norisi miego, atsiranda amžinas nuovargio jausmas.
Todėl yra rekomenduojama derinti karštą, sausą ir aštrų maistą. Labai tinka garstyčios, pipirai, imbieras, kardamonas, kuminas. Karštas vanduo ir arbatos, sausi garnyrai su prieskoniais, karčios daržovės ir vaisiai (pvz greipfrutai), žali lapai.
Ir dar nepamirškime mankštos🙂, imunitetą stiprinančių prieskonių, bei sveikatos ir jaunystės eliksyro. O taip pat – vitaminingų daržovių.

Vitaminingos salotos, česnakinis jogurto sūris, daržovių pagardas

Jei kam atrodo, kad žiemą mes turime mažai daržovių – manau klysta. Salierai (šaknys , kotai ),pastarnokai, migdoliniai moliūgai (mačiau ir parduotuvėje pirkti), svogūnai, česnakai, morkos, kopūstai, burokėliai. Ir visai nebūtina jų virti ar kepti . O jei dar daržovės su daržovių padažu – kas begali būti sveikiau?

Daržovių pagardas  (250 ml)

1 pomidorasDaržovių pagardas su salierais
1/3 paprikos
2 saliero kotai
1 nedidelis svogūnas
2 skiltelės česnako
1 a.š. krienų
kelias šakeles krapų
druskos, pipirų mišinio, garstyčių grūdelių (nebūtinai)

Visas daržoves stambiai supjaustome, užberiame druska, pipirais ir, smulkintuvo pagalba, padarome tyrę. Galima vietoje svogūno ar česnako dėti gabaliuką imbiero – net ir pusryčiams galėsit valgyti🙂
Tyrę sukrečiame į indelį ir šaldytuve galime laikyti kelias dienas.
Naudojimas: salotų (ir kopūstų, ir morkų, ir aisbergo, ir kt.) pagardinimui – nereikia jokio aliejaus – sumaišote ir mėgaujatės daržovių salotomis su daržovių padažu. Labai žaliavalgiška🙂Kopūstų salotos
Pagardą galima naudoti kaip mirkalą ir užkandį su salierais (šaknimis), pastarnokais arba kaip sumuštinį su salotos lapeliu.
Tinka įmaišyti į varškę, tepti ant duonos, ant virtų makaronų.

Tinkamiausias žieminio stalo patiekalas – kopūstų salotos . Pačeškavojame kopūstą, morką, užkrečiame daržovių pagardo –  sotu ir sveika. Vieni vitaminai🙂

Apie jogurto sūrį jau esu rašiusi . Jei dar nepradėjote gaminti savo jogurto ir iš jo varvinti sūrio, galite gaminti iš pirktinio natūralaus jogurto arba išvarvinti sušaldytą kefyrą ar pasukas. Tada įpjaustome pagal norus česnako, dedame krapų, druskos, pipirų ir smulkintuvo pagalba padarome vienalytę masę. Galima formuoti rutuliukus ar tiesiog indelyje laikyti kaip sūrio darytinį (čia radau naują žodį :))

Kirskite daržoves su daržovių padažu, prisikąsdami česnakiniu darytiniu ir neįsileiskite virusų į savo kiemą.Užkandėlė

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s