Konservuoti agurkėliai – patys pačiausi

Labai gerbiu žodį, o ypač – duotą . Pridalinau gi pažadų (sau – taip pat ), kurie tarytum drakono uodega – auga, pučiasi, o nukirtus, vėl atauga, ir užgula kaip akmuo. Guodžiuosi draugei – „negaliu rašyti“ – man atsako – „tai ir nerašyk“. Kaip paprasta . Negali, tai nerašyk, nevirk, netvarkyk , ne… Juk ir žinau, kad jos žodžiuose – tiesa – nurimk, pailsėk ir daryk tai, kas teikia malonumą, tada viskas eisis kaip sviestu patepta.
Pažadas Antanui ir visiems tiems,  ragavusiems sūdytų agurkėlių, kurių receptu pasidalino puseserė, prisiekusiems būti mano blogo sekėjais🙂. Net ir Antanas nulenkė galvą prieš manuosius, nors net nenorėjo ragauti, sakydamas , kad nieko geriau nėra už jo rūsyje bačkutėje paraugtus agurkėlius.
Puseserė šį receptą taiko peraugusiems agurkams, kuriuos reikia pjaustyti. Aš gi nepagailėjau nusipirkti mažučius, gražučius, smulkiasėklius.Konservuoti agurkėliai

Sūdyti ir šaltai marinuoti agurkai

2 kg agurkų
4 v š druskos
250 ml cukraus
1 v š maltos aitrios paprikos arba visas aitrusis pipirasKonservuoti agurkėliai
200 g aliejaus (niekada tiek nepilu)
200 g acto (gali būti 6 ar 9 %)
4 galvutės česnako

Rekomenduoju iš karto daryti dvigubą normą🙂
Jei turite peraugusius agurkus, juos reikia nulupti, išimti sėklas. Kadangi aš pirkau dailius agurkus, tai nelupau ir sėklų nemėčiau, o tik supjausčiau juostelėmis ( galima ir riekelėmis ).
Užberiame druską. Gerai pakratome indą su agurkais. Paliekame 6 valandoms, vis pamaišant.
Po to beriame cukrų , pipirą, susmulkintus česnakus, aliejų ( aš jo pilu ne daugiau 100 ml ).
Supilame actą ir paliekame stovėti 12 valandų.
Sudedame į stiklainius ir laikome šaldytuve . Tinkami naudoti 3 mėnesius ( neįsivaizduoju kas gali tiek išlaikyti).
Mes suryjam per pirmąsias paras.
Vis tik, aš keletą stiklainėlių užslėpiau šaldytuve. Turiu pripažinti – po kelių savaičių jie pasidarė labiau marinuoti nei sūdyti, bet tokio traškumo ir sodrumo, kad net gėda prisipažinti kaip baigėsi mano degustacija…

Čia tikrai vienas didžiausių mano atradimų agurkų konservavime. Šiemet teko ir Vaidos receptą išmėginti (matyt aprašysiu tik kito derliaus metu :)), bet šitie pasūdyti ir šaltai marinuoti agurkai, tikrai nepalieka nei vieno abejingo. O jei dar lašinukų, juodos duonos ir taurelę samanės – nustebinsite bet kokį svečią.Konservuoti agurkėliai

Skubėkite – dar mačiau dailių agurkų – tinka ir auginti šiltnamyje.
Antanai, po 3 mėnesių bus Kalėdos ( jei tiek išlaikysi agurkus rūsyje ) – lauk svečių🙂 – net dabar seilė tįsta , kai įsivaizduoju šerno kumpį su bruknių ar šermukšnių pagardais ir , žinoma, traškiais agurkėliais. Oi…Konservuoti agurkėliai

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s