Paskutinis braškių įvartis

 

Paskutinį įvartį pramiegojau. Aš, stebėjusi beveik visas pasaulio futbolo čempionato rungtynes, per paskutinį įvartį lūžau. Atsimerkiu – 1-0. Nesakysiu, kad sirgau už Vokietiją – labai jau jie sausi ir nemeniški, bet šaunuoliai – nugalėtojų neteisia. Pusfinalį Vokietija-Brazilija stebėjau Berlyne –  jie verti pergalės, nes visa tauta pamišusi dėl futbolo.
Tėtis replikuoja – argi čia futbolas – čia bulių kautynės… Va, anksčiau tai buvo…Keksiukai su braškėmisPyragėliai su braškėmis
Buvo ir pražuvo – dabar viskas kitaip – kas žino ar geriau.
Po ketverių metų spektaklis tęsis – gal su naujais vadais, gal su naujais veidais, bet nepakartojamas, suvienijantis visą pasaulį, belaukiantį įvarčių.
Pramiegotas paskutinis įvartis nueis užmarštin kaip ir besibaigiančių braškių kvapas – skubu mėgautis optimistiška spalva, gaiviu skoniu ir svaiginančiu kvapu.

Keksiukai ir pyragėliai su braškėmis

Tešlai receptą galite rinktis kokį norite – aš kepu pagal įprastą:
100 g juodojo šokolado
4 kiaušiniai
1 st cukrausKeksiukai su braškėmis
150 g grietinės
2 v š  kakavos
1 a š kepimo miltelių
120 g miltų
braškių, trintos varškės („Rimi“ radau „President“ trintą varškę su vanile )

Šokoladą išlydom ant garų vonelės.
Kiaušinius išplakame su cukrumi.
Suberiame kakavą, kepimo miltelius, grietinę. Išplakame.
Supilame atvėsusį šokoladą.
Suberiame miltus, išplakame.
Tešla gaunasi lyg tiršti putėsiai.

Iš dalies tešlos galima daryti keksiukus – aš ėmiau popierinius lizdelius triufeliams ir dėjau po ½ a š tešlos. Kitą dalį tešlos supyliau į stačiakampę formą, išklotą kepimo popieriumi.
Keksiukai kepa labai trumpai – po 8-10 min patikrinkite mediniu iešmeliu. Paliekame atvėsti.Pyragėliai su braškėmis
Iškeptą stačiakampį biskvitą taip pat atvėsinam.
Užsiimam kūryba🙂 Keksiukus perpjaunam, abi dalis patepame varškės kremu, suvožiam į vidurį įdėję skiltelę braškės. Galima truputį varškės uždėti ant viršaus ir papuošti braškių gabaliukais.
Biskvitą supjaustom norimo pločio juostom, perpjaunam išilgai. Pertepame varškės kremu į tarpą įdėdami po 2-3 skilteles braškės.

Taip kaip obuoliui tinka cinamonas, taip braškėm šokoladas ir grietinėlė.
Tikrai terlionės pakanka – jei skubate, perpjautą biskvitą pertepkite varške, sudėkite braškes ir užvožkite kita pertepta dalimi – tada supjaustykite plonu peiliu.

Šį šokoladinį biskvitą kepti pamokė draugė konditerė – man jis taip patinka, kad klonuoju jį įvairiausiomis formom ir įvairiais tikslais (galutinis tikslas vis tiek pilve).

Nepramiegokite paskutinių braškių kaip aš pramiegojau auksinį įvartį…Pyragėliai su braškėmis
 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s