Rabarbarų desertas a la tiramisu

 

Sunku susilaikyti neįsiliejus į orų ir jų prognozių pakeiksnojimą – ne  itin džiugina pūkinukė ant pečių, bet užtai gamta visai nevargsta – taip viskas sodru, nenukeipę, auga, klesti ir žaliuoja.
Pirmasis šienas pabiro po laukus lyg balti sūriai, javai tokio riebaus glotnumo, kad regis, iškiši ranką pro automobilio langą ir brauksi delnu per smilgas, siūbuojančias varpas – ir suskambės tarp pirštų gyvasties choras.
Virtuvėje jau braškės krepšiais, o aš dar apie rabarbarus nespėjau surašyti.
Ne kartą darytas desertas – rabarbarų tiramisu.  Norėtųsi nevartoti žodžio „tiramisu“ , bet šiam desertui tai labiau gaminimo būdas – toks „a la“.Rabarbarų tiramisu
Sesė stebisi – iš ko ir ką jau užsukai į stiklainius  tokiu metu? Nagi išsiviriau rabarbarienę – tikra atgaiva bet kokiam desertui.

Rabarbarų „tiramisu“

apie 1 kg rabarbarų (tikrai viriau kokius 2 ar net 3 – puikios ankstyvos atsargos)RabarbarieneiRabarbarų tiramisu
1 apelsino žievelė
300 g cukraus
žiupsnis cinamono
300-400 g apelsinų sulčių
200 g biskvitinių sausainių „pirštelių“
500 g maskarponės
250 g rikotos, lengvos trintos varškės arba plakamosios grietinėlės

Sakysite, kur kiaušiniai? Jų nėra – kažkaip vasarą nesinori žalių kiaušinių (man ir žiemą jų nesinori).
Pradžioje išsiverdame rabarbarienę – prisiperkame rabarbarų, nuplauname, nulupame, supjaustome 1-2 cm gabaliukais , užpilame cukrumi ir paliekame kol išsiskiria sultys. Suberiame apelsino žievelę, cinamoną. Ją vienintelę verdu ilgai – apie 20 – 30 min , kol įsitirštėja. Tada sudedu į stiklainius ir užsuku – laikosi nors ir per žiemą.

Stiklinėje vazoje sluoksniuojame:
sausainius, pamirkytus apelsinų sultyse
sluoksnis rabarbarienės
sluoksnis maskarponės išplaktos su rikota arba išplakta grietinėleRabarbarų tiramisu
vėl sluoksnis pamirkytų sausainių
sluoksnis rabarbarienės ( juk gali būti ir trintos braškės )
sluoksnis maskarponės kremo

Nors ir  „a la“, bet viršų apibarstom kakava.
Paliekame šaldytuve bent kelioms valandoms, o geriausia – per naktį.

Nešoku į itališko deserto aukštumas, bet šitas desertas – nuostabus net ir savo paprastumu.
Nuostabiai gaivus ir naminiškas – kabini su dideliu šaukštu ir dedi lėkštėn. Karštos kavos puodelis, orinis lengvumas. Prašome pakartot !!!Rabarbarų tiramisu

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s