Jogurtinis tortukas su pavasariniais žiedais

Akimis matuoju Lietuvos pakeles ir pati sau pavydžiu – kai gražu…
Žaluma išsiliejo daugiau nei penkiasdešimčia atspalvių,  ir, nors apniukę, bet saule tviska rapsų laukai, iš rūko debesies sukluso stirna. Dar aptikau, kur gervės gyvena – kaskart pasilabinu pravažiuodama. Laukai pasipūtę ūgtelėjusiais žiemkenčiais, o jau tvarka – regis nei vieno šapelio ne vietoje – kai gražu gražiai gyventi.
Sostinė apgaubta alyvų ir ievų kvapu, o obelys papuošia automobilius savo žiedlapiais – taip ir važinėja daug taškuotų vabaliukų. Pajūryje viskas vėluoja , bet užtai galime pratęsti uostymo malonumus (kitiems gi prasitęsia alerginė sloga…)Jogurtinis tortukas

Pavasarinio grožio įkvėpta, susukau tokį lengvą jogurtinį tortuką su plaušės žiedais.

Jogurtinis tortukas su pavasariniais žiedais

250 ml skaidrių sulčių (aš naudoju agrastų sultis iš atsargų ) arba želė iš pakelioJogurtinis tortukas
1 v š su kaupu želatinos
1 l natūralaus jogurto
3 v š želatinos
1 v š pienių medaus arba cukraus pagal skonį
valgomieji žiedai – pienės, melisų lapeliai, medučio žiedai (panašus augalas į dilgėles, žydi baltai )

Dviejuose indeliuose užmerkiame želatiną – kur 1 valgomasis šaukštas su kaupu, galime užpilti 2 -3 šaukštais vandens, o kur 3 šaukštai, užpilame 9 šaukštais vandens. Kodėl? Todėl, kad sultims tiks sausai išbrinkusi želatina, o jogurtui reikia skystesnės – kitaip neišsimaišys ir liks želatinos gumuliukai.
Sultis užkaitiname, sudedame želatiną, išmaišome.
Norimos formos dugną užpilame labai plonu sluoksniu želė ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Dedame gėlių žiedelius ( jei dėsite pienių žiedus, maksimaliai nupjaukite vietą prie kotelio, kad nebūtų kartu ), lapelius „žemyn galva“. Kiekvieną žiedelį atsargiai užpilame plonu sluoksniu želė ir vėl dedame į šaldytuvą. Dar kelis kartus plonai sluoksnis po sluoksnio pilame želė ( aš kiek paskubėjau ir mano pienių žiedai pabėgo J). Kai visi žiedai ir lapeliai sustingę savo vietose, supilame likusią želė ir sustanginame.
Didesnę dozę želatinos ištirpiname karšto vandens vonelėje. Kiek pravėsusią plakant supilame į pasaldintą jogurtą. Aš saldinau medumi, kuris užpiltas ant pienių žiedų sulčių, bet galite saldinti ruduoju cukrumi.
Jogurtą supilame ant sustingusios želė. Laikome šaldytuve per naktį. Išimame iš formos į lėkštę.Jogurtinis tortukas

Lengvas ir gaivus – visai kaip pavasaris…Jogurtinis tortukas

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s