Šokoladiniai keksiukai Velykų repeticijai

Man kiekvienas metų laikas turi savo atributus – gal visų net neišvardinčiau, bet pavasaris be žibutėmis mėlynuojančių šlaitų – ne pavasaris. Atsiganiau šiemet ir prisigėriau to kerinčio mėlio į valias. Tokią prisižibuokliavusią džiugeną Vilniuje ir pagavo virusas – jam visai nesvarbu, kad darbo kalendoriaus net paraštės primargintos – nuguldė į lovą, o kad labai nebūtų liūdna vienai, tai išguldė ir visus aplinkui. Paliko tik dukrą sveiką – kad galėtų slaugyti🙂
Teko atsiversti sveikatinimosi segtuvą ir pasinaudoti imbieriniu galvos skausmo gydymu.Šokoladiniai keksiukai
Tai veikia! Ant marlės uždėjus patarkuoto imbiero (galima dėti ir miltelius, bet to neišbandžiau) uždėti ant kaktos ir palaikyti, kol galima kentėti ( nes degina :)). Nėra tikslo nudeginti kaktą, todėl geriau dėti keletą sluoksnių marlės. Ar čia dėl to, kad dėmesys susikaupia ten, kur degina, galvos skausmas dingsta. Tik imbieras ir jokių tablečių.
Dar vienas palengvinimas nuo temperatūros skylančiai galvai – griežinėliai žalios bulvės ant kaktos – apramina skausmą, ištraukia karštį .

Kadangi šiemet Velykų užstalė apsiribos tik mūsų šeima, turiu laiko repeticijoms🙂, juolab kad draugė davė šokoladinio biskvito receptą, tai dabar mano visi tortai ir keksiukai – šokoladiniai.

Šokoladiniai keksiukai su Velykiniu glaistu (20-22 vnt)

100 g juodojo šokoladoŠokoladiniai keksiukai
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
140 g sviesto arba grietinės ( kartais dedu sviestą, kartais – grietinę )
2 v š kakavos
1 a š kepimo miltelių
120 g miltų

Ant garų ištirpiname šokoladą.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki šviesių putų.
Sudedame grietinę arba išlydytą sviestą.
Į miltus beriame kakavą ir kepimo miltelius – persijojame į kiaušinių plakinį.Šokoladiniai keksiukai
Viską gerai išmaišius, supilame atvėsusį šokoladą ir išplakame.

Popierinius keksiukų krepšelius sudedame į keksiukų formeles. Užpildome 2/3 tešla.
Kepame 10-15 minučių 200o temperatūroje.

Kai keksiukai atvėsta, aptepame glajumi iš cukraus pudros, trupučio vandens ir šlakelio burokėlių sulčių. Vakar dariau gelsvą glajų , įpylusi vandens nuo užplikytos ciberžolės.
Linksmų spalvotų saldainiukų nusipirkau „Tiger“ parduotuvėje.

Žiūriu į keksiukus ir matau ne Velykas, o šaltibarščių lėkštę – labai jau giliai lietuviui įsirėžusi burokėlių spalva🙂. Man labiau patiko gelsvi, tik nuotraukoje blausiai atrodo. Dar juk galima kokių špinatų sulčių išspausti – gal pavyktų žalsvi? O juk Velykoms ir glaistą iš baltymų galima pasidaryti.Šokoladiniai keksiukai

Na, parepetavau🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s