Avižiniai sausainiai

Talijos paieškas nuginkluoja kempamų sausainių kvapas – kas gali būti geriau, nei atidarius namų duris, pajusti kepamų sausainių aromatą. Sausainių, laukiančių tavęs.
Dukros prašau receptuko, o ji man atsako, kad juk mačiau kaip ji darė. Tačiau nesu fėja , kuri subėrusi visko į rankovę, iš jos ištrauktų tortus – visur reikia receptuko🙂Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai ( apie 20-24 vnt)

1 stiklinė avižinių dribsniųAvižiniai sausainiai
2 pernokę bananai
2 v š riešutų sviesto arba smulkintų riešutų
Dar tinka saulėgrąžos, tiršta uogienė, razinos, datulės, o ir bananų galima dėti daugiau ( tada ir avižinių dribsnių reikia daugiau)

Bananus sutriname šakute iki tyrelės.
Sudedame avižinius dribsnius (dėjome stambius, bet tiks ir greito paruošimo)
Dedame riešutų sviesto arba smulkintų riešutų.
Jei masė atrodo per sausa, galima įdėti tirštos uogienės.
Dar labai tinka saulėgrąžos, razinos, smulkintos datulės.

Kepimo skardą uždengiame kepimo popieriumi, nubraukiame aliejuota ranka ir dedame gabalėlius tešlos. Padarome paplotėlius.
Kepame 170o orkaitėje 15 minučių.Avižiniai sausainiai

Apkepę krašteliai išsaugo minkštą, elastingą sausainio pagrindą – taip dera tie du pojūčiai – traškaus ir lengvai elastingo. Namus apgaubia kvapas, nepanašus į kepamų sausainių – salsvas lyg Afrikos saulėkaita, ramus, tartum avižas rupšnojanti avytė.

Vos spėju sugriebti fotografijai – dingsta ore – net ir katinas aplinkui sukasi.Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s