Salierų sriuba

Dangus lyg išsiuvinėtas paukščių virtinėmis ir klegesiu. Net širdį suspaudžia – grįžtantys paukščiai vėl suka naują gamtos ciklo ratą.Salierų sriuba
Saulė išginė į lauką pasitvarkyti ( geriau nei iš vidaus į nevalytus langus žiūrėti :)). Toks malonus nuovargis nuo oro pertekliaus – gerai, kad turiu išsivirusi tirštos salierų sriubos.

Salierų sriuba

1 nedidelis saliero gumbas
1 pastarnoko šaknis
1 vidutinis svogūnasSalierų sriuba
2 skiltelės česnako
gabalėlis imbiero
1-2 obuoliai
200 g moliūgo (spalvai – galite dėti morką)
žiupsnelis šalavijų, cukraus, druskos, pipirų

Susmulkiname svogūną, česnako skilteles ir pakepiname aliejuje .
Saliero gumbą ir pastarnoko šaknį nulupame, supjaustome ir suberiame į keptuvę. Apibarstome druska ir pamaišydami kepiname.
Žiupsnelį šalavijų užpilame 1,5-2 l karšto vandens.
Kai daržovės suminkštėja, suberiame į puodą, užpilame šalavijų arbata ir verdame.
Pakepiname obuolį. Sudedame į verdančią sriubą. Pabarstome pipirų mišiniu.
Įvertinusi būsimos sriubos spalvą, nusprendžiau įdėti moliūgo (arba morkos). Dar kelios minutės ir jau galime sriubą sutrinti.
Man skanu valgyti užsibarsčius moliūgų ir saulėgrąžų sėklomis bei juodosiomis garstyčiomis – jos smagiai susprogsta burnoje, perkandus.Salierų sriuba

Dėl pakepintų daržovių skonis sodrus, bet švelnus . Obuolys suteikia kvapą ir lengvą rūgštelę, o moliūgas pagyvina spalvą. Ir, nors lauke jau atrodo šilta, bet pasidarbavus lauke , dubenėlis  sočios , elegantiško skonio sriubos, labai į temą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s