Tortas su širdelėmis

Sutikta draugė pasakoja nusipirkusi knygą apie Alzheimerio ligos prevenciją…
Kiekvienas šiais laikais nusipirkęs knygą vertas pagarbos, bet apie Alzheimerio ligą … na, švelniai nustebino.
Aplėkiau miestelį, nusipirkau produktus tikram tortui. Na, galvoju, prie kavos mano desertukas  bus  žurnalas „Žmonės“ (nėra net 2 kalorijų).
Vakare prisiminiau, kad kavos negėriau, o ir nusipirktą žurnalą palikau parduotuvėje…Tortas su širdelėmis
Oi, gal galiu pasiskolinti tą knygą?

Užtai tortų – pilnas šaldytuvas. Vienas didelis ir du mažulyčiai – visam šventiškam savaitgaliui🙂

Tortas ( vienas didelis ir du maži )Tortas su širdelėmis

Tešlai reikės :
6 kiaušinių
1 st cukraus
1 st miltų su dar keliais kupinais šaukštais
3 v š kakavos
2/3 stiklinės kefyro
1 a š sodos

Kremui:
450 ml grietinėlės (didelis indelis)
500 g trintos varškės
1 stiklinė trintų braškių ar kitokių uogų
500 g grietinės
5-6 cukraus
5 v š želatinosTortas su širdelėmis

Papuošimui – trintų juodųjų serbentų, želatinos, juodojo šokolado

Tortui reikėtų dviejų formelių – mažesnėje kepsime pagrindą, o didesnėje  supilsime kremu – būtų gerai, kad iki formelės krašto tarp kepinio liktų bent 0,5 cm.
Kiaušinius išplakame su cukrumi.
Į miltus sudedame sodą, kakavą ir suberiame į plakinį.
Supilame kefyrą. Viską gerai išplakame – tešla turi būti lėtai pilama, bet ne kabinama šaukštu, todėl subėrę 1 stiklinę miltų ir kefyrą pažiūrėkite, ar dar trūksta miltų – man trūko – dėjau dar kelis šaukštus.
Kepame apie 15-20 min per du kartus ( patikrinkite mediniu iešmeliu).
Kepinius atvėsiname.
Kai atvėsta, nupjauname „ kepures „ ir perpjauname pusiau. Turime 4 blynus ir 2 kepures, kurias suplėšome nedideliais gabaliukais – tiks mažiesiems tortukams.

Kremui išplakame grietinėlę su dalimi cukraus ( cukrų berkite priklausomai nuo trintų braškių saldumo).
Varškę išplakame su braškėmis.
Išplakame grietinę su cukrumi.Tortukas su širdele
Išbrinkintą  želatiną ištirpiname ant garų vonelės ir kiek pravėsusią plona srovele pilame į varškės masę. Plakame.
Sujungiame su grietine ir plakta grietinėle.
Į formos dugną dedame pirmąjį blyną. Dedame sluoksnį kremo iki pat formos borto ( išėmus iš formos, tešlos turi nesimatyti – turi atrodyti lyg visas tortas ir paukščių pieno )
Taip sluoksniuojame visus blynus.
Viršų taip pat aptepame kremu.
Dedame į šaldytuvą bent 4 valandoms.
Į likusį kremą suberiame susmulkintas „kepures“, gerai išmaišome ir sukrečiame į mažas formeles. Dedame į šaldytuvą.

Papuošimui aš pasiruošiau širdelių iš trintų juodųjų serbentų ir papiešiau su išlydytu juoduoju šokoladu. Fantazuokite!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s