Jorkšyro pudingas arba “Rupūžė oloje”

Jaukiai susirangau ant sofutės su mezginiu – sekmadienio tyla ir ramybė.
Telefono skambutis kviečia pačiužinėti ant užšalusio ežero. Oi, kažką dirbu, labai šalta ir dar visokių priežasčių bandau rasti, kad tik nereikėtų kišti nosies iš namų… Draugės argumentas, kad tokios galimybės pasitaiko kartą per  dešimtmetį, kai ežeras užšąla be sniego, mano pastangas atsikalbinėti pakeičia į – lekiam… Po valandėlės lekiam apledijusiais keliais link Platelių. Pakelės tviska deimantais, o širdis nerami – ar mokėsiu dar čiuožti pačiūžomis, ar neprisirankiosiu mėlynių…
Keli negrabūs judesiai ir po pačiūžų geležtėmis atsiveria nuostabūs paveikslai – per skaidrų ledą matosi visas tvenkinio dugnas su visa povandenine augmenija. Šąlančiomis rankomis bandau fiksuoti tą grožį – nelabai pavyksta, bet iš atminties niekaip neišsitrins tas „čiūžt, čiūžt, čiūžt…“
Paraudusius skruostus atšildome nuostabioje pirtyje su pirtininko programa – kažkas sakralaus ir magiško tame kvapų ir vantų šokyje – net koją baisu nuleisti, kad kokia laumė nesugriebtų (tos laumės įsikūrusios Jorkšyro pudingaswww.saulesslenis.lt).

Po tokio stebuklingo sekmadienio, kviečiu draugę žemiškos vakarienės. Gaminu Jorkšyro pudingą arba „Rupūžę oloje“🙂 – labai seniai esu užsirašiusi šį neeilinio pavadinimo  receptą, o kai lauke taip šalta, man pasirodė labai tinkamas , be to – greitai ir lengvai paruošiamas.

Jorkšyro pudingas arba Rupūžė oloje (4-6 asm)

4-6 natūralias dešreles (t y žalias natūralioje žarnoje , geriausiai kiaulienos  )
300 ml pieno
3 kiaušiniaiJorkšyro pudingas arba Rupūžė oloje
50 g sviesto
120 g miltų
2 svogūnų galvutės
aliejaus kepimui
kelios skiltelės česnako
druska, pipirai, muskato riešutas, raudonėlis

Pasiruošiame tešlą.
Dubenyje išplakame kiaušinius su žiupsneliu druskos ir žiupsneliu cukraus. Supilam pieną.
Suberiame miltus. Įtarkuojame muskato riešuto, įberiame pipirų. Dedame tešlą į šaldytuvą (tešla gaunasi skystoka ).
Įkaitiname orkaitę iki 170 O . Į formą su bortais, įpilame truputį aliejaus ir sudedame dešreles (nuspręskite kiek dešrelių turi tekti 1 asmeniui). Pakepame orkaitėje 10 minučių.
Keptuvėje ant sviesto pakepame pusžiedžiais svogūnus ir susmulkintus česnakus.Jorkšyro pudingas arba Rupūžė oloje
Supilame ant apkeptų dešrelių.
Į formą su dešrelėmis supilame tešlą. Kepame 30-40 minučių. Viršų galime apibarstyti tarkuotu „Džiugu“ ir raudonėliu.

Prie pudingo mums labai tiko lengvos daržovių salotos, bet sodresniam skoniui tiks ir marinuoti agurkai ar burokėliai.
Šilta ir skanu. Tešla sušvelnina įprastą dešrelių skonį , apgobdama jas lengvu debesėliu (kaip ola paslepia rupūžę :)). Kažkam gal prireiks padažo ar pintos tamsaus alaus, o į mūsų taures subėga Amarone vynas – keliam tostą už puikią žiemą.Jorkšyro pudingas arba Rupūžė oloje

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s