Saldžios Kalėdų dovanos 2013

Kalendoriuje – Kalėdos, o už lango – balandis. Čia taip bandau pasiteisinti (lyg mane kas kaltintų :)) kad jei dar spėju padaryti, tai aprašyti – nebelabai🙂"Barokas" 2013"Late" 2013

Dar dozė saldžiųjų Kalėdinių dovanų.

Kalėdiniai triufeliai

300 g sausainių (rinkausi pieniškus, be jokių pakvepinimų )
50 g džiovintų abrikosų
100 g baltojo šokolado
½ indelio becukrino kondensuoto pienoKalėdiniai triufeliai

Papuošimui galima rinktis baltąjį šokoladą. Aš pasirinkau juodąjį.

Sumalame sausainius.
Kondensuotą pieną pakaitiname su baltuoju šokoladu keletą minučių. Supilame į sausainių trupinius, sudedame susmulkintus abrikosus.
Suminkome tešlą.
Jei norite daryti rutuliukus, dėkite 10 min tešlą į šaldymo kamerą. Aš dariau iš tešlos „dešras“, dėjau į kamerą, suvyniojusi į maistinę plėvelę.
Išėmusi iš šaldytuvo, pjausčiau 1 cm pločio riekutėmis.
50 g juodojo šokolado ištirpinau virš karšto vandens, supyliau į maišelį ir lekiančiu  :) judesiu įvairiomis kryptimis suliniavau ant padėklo sudėtus saldainius.Kalėdiniai triufeliai
Jei darysite rutuliukus, juos suformavę galite pamerkti į išlydytą baltąjį šokoladą, dar karštus apibarstyti cukrumi – bus tikrai žiemiški triufeliai.
Kadangi jau buvau pabandžiusi pjaustytus saldainius ir visoms parodėlės svetėms labai patiko, tai ir dabar rinkausi tokį patį kelią.
Paprastas paruošimas, bet skonis nenusakomas – švelnus, tankus – puiku dėti į dovanų maišelį ar draugę , užbėgusią kavos, pavaišinti.

Apelsininiai triufeliai (apie 40 vnt)

400 g juodojo šokoladoApelsininiai triufeliai
100 ml grietinėlės
2 v š apelsinų sulčių
1 apelsino žievelė ( aš dėjau virtus smulkintus cukatus)
kelios saujelės kapotų graikinių riešutų

Šokoladą ištirpiname virš garų. Įpilame grietinėlę, apelsinų sultis. Gerai išmaišę, suberiame kapotus riešutus ir apelsino žievelę.
Dedame valandai į šaldytuvą.
Formuojame rutuliukus, juos pavoliodami kokoso drožlėse ar šokoladiniuose pabarstukuose.

Šokoladinis Fadžas

Jau pernai ruošiausi jį daryti. Na, nepraėjo nei metai, ir padariau🙂Šokoladinis fadžas

395 g ( indelis) kondensuoto pieno su cukrumi
1 puodelis rudojo cukraus
2 v š cukraus sirupo
125 g sviesto
90 g juodojo šokolado
2 v š auksaspalvio sirupo
90 g baltojo šokolado
kelios saujos pakepintų ir be odelės lazdyno riešutų ir keletas šaukštų virtų apelsino žievelių

Formą su borteliais išklojame kepimo popieriumi.
Puode pakaitiname ½ kondensuoto pieno, ½ cukraus, ½ sviesto, po 1 šaukštą baltojo ir auksaspalvio sirupo. Pakaitinam, kol ištirpsta cukrus. Tada dar paverdam kelias minutes.
Nuėmus nuo ugnies, sudedam juodąjį šokoladą. Supilame į formą ir dedame atvėsti į šaldytuvą.Šokoladinis fadžas
Tą patį veiksmą pakartojame su kita puse produktų, tik pavirus, dedame baltąjį šokoladą.
Supilame ant juodojo sluoksnio. Suberiame stambiai kapotus riešutus ir apelsino žieveles.
Dedame į šaldytuvą – geriausiai nakčiai.
Ryte turite didelę plytą linksmos šokoladinės pomados.
Pjaustykite kokiomis norite formomis – juostelėmis, kvadratėliais, trikampėliais – net ir formelių pagalba galima suformuoti norimas figūras.

Elegantiška🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s