Moliūgo desertas

Jau gruodžio penkta – nebematau prasmės nupuošti eglutę…:)
Juokai juokais, bet kiekvienais metais Kalėdos sugrįžta vis greičiau."Absentas" 2013"Absentas" 2013

Jau sudaryti dovanų sąrašai, ruošiamas meniu ( ne juokai, kai Kalėdoms susirenka 17 žmonių :)), o aš vis dar apie moliūgus.
Turbūt paskutinį kartą šiais metais moliūgų tema – apie moliūgo desertą.

Moliūginis desertas

1 kg nulupto moliūgo
100 g graikinių (turėjau tik žemės riešutų)Moliūgo desertasMoliūgo desertas
cukraus pagal skonį
apie 40 g smulkintų riešutų
100 ml plakamosios grietinėlės

Moliūgą be odos supjaustome nedideliais gabaliukais ir išverdame garuose ( galima kepti orkaitėje suvyniojus į foliją ).
Smulkintuvo pagalba , padarom tyrę.
Riešutus susmulkiname – graikinius galima susmulkinti peilio pagalba, o mano turėtus žemės riešutus teko susmulkinti rankiniu malūnėliu.
Moliūgų tyrę ir smulkintus riešutus apibarstom cukrumi – paragaukite – man užteko kelių šaukštų ir dar dėjau šaukštelį prieskonių mišinio.
Tyrę sukrečiame į kepimo formą, apibarstome smulkintais riešutais ir kišame į orkaitę – nedidele temperatūra ir ilgam – 130 o  1,5 val – stebėkite kas vyksta orkaitėje – turi išgaruoti skystis – gal reikia kiek padidinti temperatūrą – juk kiekviena orkaitė su savo charakteriu.
Kai masė apkietėja, ištraukiame iš orkaitės, atvėsiname ir dedame į šaldytuvą nakčiai.Moliūgo desertas

Ryte pjaustome gabaliukais, papuošiame plakta grietinėle, gal džiovinta spanguole ar riešutu.
Visiškai sveikuoliškas desertas. Galima valgyti su tirštu spanguolių kisieliumi ar užsipilti trintų uogų. Truputis grietinėlės tik pagelbės visiems vitaminams būti įsisavintiems🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s