Kepiniai su moliūgais

Tęsiu moliūgo ( vis to paties, kurį avis prakando :)) dorojimo darbus.
Dalis didžiulio moliūgo jau užkonservuota. Moliūginis keksas su moliūginiu padažu
Atėjo eilė kepiniams.

Moliūginis keksas su moliūginiu padažu

100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g moliūgo (be žievės)
150 g miltų
80 g cukraus
0,5 a š sodos ir tiek pat acto

Padažui:
50 g sviesto
3 v š moliūgo sulčių ir pieno iki 100 ml tūrioMoliūginis keksas su moliūginiu padažu
50 g cukraus

Dubenyje išplakame kiaušinį su cukrumi iki balsvos purios masės.
Sudedame minkštą sviestą.
Moliūgą sutarkuojame smulkia tarka, vos padruskiname ir nuspaudžiame – galima sietelio pagalba. Aš įsijungiau lėtaeigę sulčiaspaudę – moliūgo sultys puikaus skonio ir labai naudingos !
Sultys bus reikalingos padažui, o tirščius sudedame į tešlą, išplakame.
Į miltus dedame actu nugesintą sodą ir suberiame į tešlą.
Kekso formą patepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame tešlą ir kepame iki 1700 įkaitintą orkaitę . Kepame apie 40 minučių, bet patikrinkite mediniu iešmeliu.
Padažui kaitiname pieną su moliūgų sultimis ir cukrumi tol, kol pradeda tirštėti.

Kekso gabalėlius ar riekeles apipilame padažu.
Švelnaus skonio ir saulėtos spalvos, o padažas net eilinį keksą padaro šventišku🙂

Pyragas su moliūgu ir kefyru

1 stiklinė kefyroPyragas su moliūgais ir kefyru
2 kiaušiniai
50 g sviesto
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė smulkiai pjaustyto moliūgo
1,5 stiklinės miltų
0,5 a š sodos
žiupsnelis cinamono ir druskos, pabarstymui – cukraus pudros

Kiaušinius išplakame su cukrumi.
Sudedame minkštą sviestą, išplakame.
Supilame kefyrą, sodą, įberiame druskos.Pyragas su moliūgu ir kefyru
Suberiame miltus ( būtų gerai juos prasijoti)
Moliūgą supjaustome šiaudeliais arba smulkiais kubeliais – šią tešlą pasivogiau nuo obuolių pyrago ( reikėtų dėti 2 obuolius), bet turėkite omenyje, kad moliūgas sunkesnis už obuolį, todėl nepatingėkite jo susmulkinti.
Supjaustytą moliūgą sumaišome su tešla, nors kitam kartui galvoju, kad reiktų į formą supilti pusę tešlos, pabarstyti cinamonu tada suberti moliūgus ir užpilti likusią tešlą.
Aš kepiau silikoninėje formoje daugiau nei valandą – nesiūlau rinktis silikoninės formos – geriau atsegama metalinė su išklotu popieriumi dugnu.
Nežiūrint to, kad ne viskas tobulai pavyko, pyragas – puikus. Lengvas , neriebus – labai jau greitai jo neliko🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s