Moliūginiai suvožtiniai – moliūgų tema

–          Prisipažįstate kalta ?Moliūginiai paplotėliai pertepti kremu
–          Prisipažįstu…
Jau kelintą dieną jaučiuosi kalta, net ir susimokėjusi 50 Lt baudą…  Taip, kalbėjau mobiliuoju  vairuodama  – su drauge linksmai skaičiavome išragauto vyno kiekį po puikaus vakarėlio Latvijos pajūryje, kai iš už kampo griūdami iššoko policininkai. Kažkodėl man susidūrus su policija, neįsijungia moteriško meilikavimo funkcija – visada renkuosi poziciją – bauskite, jei esu kalta ( bet dažniausiai tokia nesijaučiu :)). 50 litų ! Kadangi tikėjausi kokių 20 , todėl už pusvalandžio grįžau ir paklausiau – kodėl 50 ? Sako šiaip tai 100-200, bet jokių anksčiau padarytų nusižengimų neaptikta, todėl man suteikta malonė… Oi, nežinau ar tokio neadekvataus dydžio baudomis galima išauklėti vairuotojus, juk lazdos baimė trumpalaikė.
Nusiraminimą randu apsikabinusi didžiulį moliūgą – tikrai jo dydžio užteks kokiems 5 naujiems įrašams🙂
Susirūpinau dėl pavadinimo – suteptiniai ar suvožtiniai ? 

Pertepti moliūginiai paplotėliai (apie 20 vnt)Pertepti moliūginiai paplotėliai

Tešlai reikės:

250 ml (stiklinė) keptų moliūgų piurė
2 kiaušinių
60 g sviesto
2 v š aliejaus
150 g miltų
50 ml pieno (pyliau grietinėlę)
50 g rudojo cukraus
50 g cukraus
1 a š cinamono
½ a š kepimo miltelių
po žiupsnelį sodos  ir druskos

Pertepimui:Pertepti moliūginiai paplotėliai

120 g Filadelfija sūrio be priedų
120 ml plakamosios grietinėlės
1 v š cukraus (geriau cukraus pudros )

Sąrašas atrodo ilgas, bet turbūt kiekvienuose namuose , kuriuose yra moliūgų, bus ir šie produktai.

Tris-keturis šimtus gramų nuvalyto moliūgo pakepame nepridegančioje keptuvėje ( bandžiau kepti ir orkaitėje, bet man labiau patiko tyrė iš moliūgo, kepto keptuvėje). Atvėsinam ir susmulkinam smulkintuvu.
Kiaušinius plakame su cukrumi iki balsvų putų – labai puikiai viską daro virtuvinis kombainas.
Supilame  išlydytą sviestą.
Sukrečiame moliūgų tyrę.
Sumaišome miltus, cinamoną, kepimo miltelius, gesintą sodą ir žiupsnelį druskos. Suberiame į kombainą, gerai išplakame, supilame pieną.
Jei nebuvote pilnai atvėsinę moliūgo piurė, dėkite tešlą bent trumpam į šaldytuvą.
Kepimo skardas išklojame kepimo popieriumi . Tešlą sukrečiame į konditerinį (arba paprastą) maišelį ir išspaudžiam apie 40 paplotėlių ( 5-6 cm diametro). Palikite tarpus, nes paplotėliai plėsis.
Kepame 170 laipsnių temperatūroje apie 7-10 min – paplotėliai neturi paruduoti – kai ima ruduoti krašteliai, imame iš orkaitės, atvėsiname, nuimame nuo popieriaus.

Kol paplotėliai vėsta, pasiruošiam pertepimą. Išplakame grietinėlę su cukrumi, sujungiame su Filadelfijos sūriu.Pertepti moliūginiai paplotėliai
Imame paplotėlį, užtepame kremo, uždedame kitą paplotėlį ir truputį spustelim, kad kremas pasiektų kraštelius.

Paplotėliai skanūs ir be pertepimo (kartą jau kepiau, bet nespėjau pertepti ), bet visas grožis ir skonis išryškėja pertepus – moliūgo salsvumas, cinamono šleifas ir vos su sūrumėliu kremas – Filadelfijos sūrelis  čia nuostabiai tinka.

Sofutė, pledas, puodelis arbatos ir lengvučiai pyragiukai – koks mielas ruduo🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s