Vasaros desertai

Po rytinių maudynių galvoje sukasi žodis „galopu“. Einu ir galvoju – kodėl jis išniro mano galvoje. Pasiguglinau – wikipedijoje rašo  -„džigituotė – jojimas arkliu plačiu galopu, kartu atliekant gimnastikos ir akrobatikos triukus. Tai karinė taikomoji žirgų sporto šaka ir cirko žanras.“
Nieko tiksliau ir nepasakysi apie mano vasarą, tik reikia apsispręsti ar tai sportas, ar cirkas🙂
Peržiūrėjusi šios vasaros desertų nuotraukas (kartais spėju nufotografuoti :)), turiu pripažinti, kad jie tokie pat greiti ir spalvoti kaip mano vasara – tokie beveisliai „šakar makar“:)

Ledai – kaip gi vasarą be jų🙂Ledai

Dūzgia lėtaeigė sulčiaspaudė , mielai spausdama ką tik randu turgelyje – ir serbentus, ir agrastus, ir avietes, ir gervuoges.  Vasara – susitikimų ir pašnekesių metas. Aišku, kad ne reta tema – receptai. Viena miela ponia papasakojo, kaip daro ledus – žinoma, pabandžiau ir aš. O, kad turėčiau dar vieną šaldytuvą…🙂

Toks ir receptas – vaisių sultis reikia sumaišyti su sutirštintu saldžiu pienu – proporcija gali būti 50×50 ( 200 ml kondensuoto pieno ir 200 ml sulčių ), 25×75 arba dar kokia tik sugalvosite – kuo daugiau sulčių, tuo ledai artimesni šerbetui. Na, gal sutirštintas pienas su cukrumi ir ne pats sveikiausias produktas, bet jau skanu tai iki nepadorumo🙂

„Kaulai“ arba desertas, pabėgęs nuo Tiramisu🙂

Kartais parduotuvėje akis užkliūva už netikėto pavadinimo ( kažkada už „kačių liežuvėlių“), o šį kart – sausainiai „Kaulai“…Juk ir nusipirkau🙂. Na, tie sausainėliai tikrai labiau kaulus primena nei skanų kepinį. Bandžiau juos mirkyti kavoje, bet jie net nesiruošė jos gerti. Pasitelkiau sunkesnę artileriją:Desertas su sausainiais "kaulai"
500 g trintos varškės
250 ml grietinėlės
200 ml juodųjų serbentų sulčių su cukrumiDesertas
„kaulų“
keletas šaukštų cukraus

Grietinėlę išplakam su cukrumi, sumaišome su varškės mase.
Dedame sluoksnį sausainių, užpilam varške, vėl sausainiai, tada sauja mėlynių ir truputis serbentų sulčių, vėl sausainiai ir varškės kremas.
Uždengiame plėvele ir paliekam nakčiai (arba dienai J) šaldytuve.
Greitai paruošiamas ir natūralaus skonio.

Desertas su gervuogėmis

Gervuogių metai – niekada nesu jų tiek mačiusi turguje – ir laukinių , ir sukultūrintų. Perku surinktas miške ir spaudžiu sultis. Stiklinę uogų pasilieku desertui.

500 g kekso (perku margą – pusiau šokoladinį)Gervuogių desertas
100 ml gervuogių sulčių
50 g brendžio ar kokio likerio
1 stiklinė gervuogių
500 ml ricotos ar pertrintos varškės
250 ml grietinėlės
keli šaukštai cukraus

Į stiklinį dubenį sutrupinam keksą ( trupinti, tai ne lipdyti – labai smagu :)). Nepersintengiam – tegul gabaliukai būna įvairaus dydžio. Apšlakstom gervuogių sultimis, brendžiu. Užberiam saują gervuogių.
Grietinėlę išplakame su cukrumi, sumaišome su ricota. Supilame ant kekso.
Dengiame plėvele ir paliekame per naktį šaldytuve. Viršų puošiame gervuogėmis.
Kabiname į lėkšteles dideliu šaukštu.
Gaivu, kvapnu su aristokratiška brendžio nata. Trakšteli gervuogė. Vasara…

Kai vieno vakarėlio pabaigoje išgirdau klausimą „ar nebus deserto“, atsipirkau ledais , bet kitą dieną jau dariau desertą iš meduolių.
Meduolių tortas ( jį gamina visa Lietuva – neatsilieku ir aš :))Meduolių tortas

2 pakeliai po 250 g meduolių ( geriau kelių rūšių)
800 g grietinės
1 bananas
100 ml juodųjų serbentų sulčių

Atsegamą torto formą išklojame plėvele, palikdami ilgesnius galus, kad būtų galima užkloti tortą. Sutrupiname pusę maišelio šokoladinių meduolių. Lengvai spustelim.
Pašlakstom sultimis, pilame ¼ grietinės.
Trupiname sluoksnį kitos rūšies meduolių, sudedame pjaustytą bananą (kažkas deda kivi ar apelsiną ), vėl grietinė.
Kai susluoksniuojame paskutinius meduolius, užklojame plėvele ir spustelim.
Palaikome per naktį, kad subręstų. O subręsta taip, kad galima pjaustyti.

Sesė dar aptepa grietine ir aplipdo meduolių trupiniais , o man labai gražu  toks natūralus ir margas:)Meduolių tortas

Kai visus receptus išmėginsite mielos mano draugės, vėl rašykite žinutes🙂

2 mintys apie “Vasaros desertai

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s