Braškių tortukas, besivejant braškių sezoną

Jau kaip nešė, tai ir nunešė – net už didžiosios balos teko pabūti. Gimtadienis  už kelių savaičių, o jau visą  birželį mėgavausi dovanomis :) Wimbledon braškių porcija
Apkeliavusi pusę svieto, bandau sugaudyti braškių sezoną. O Londone – pats braškių metas. Wimbledon teniso turnyre būtina suvalgyti braškių su grietinėle ir cukraus pudra ( nes ne tokios jau ir saldžios tos braškės🙂 ), išgerti Pimm‘s  arba šampano.  Pamatyti šį teniso turnyrą buvo mano didelė svajonė, kuri išsipildė su kaupu – ne tik dvi dienas mėgavausi aukščiausio lygio tenisu, bet ir jaučiausi pasakų miesto, kuris vadinasi „Wimbledon“, gyventoja, besigėrinčia nuostabiausiais gėlynais, tvarka, stiliumi ir galybe  teniso pasaulio mėgėjų. Linkiu ir jums tokios svajonės ir jos išsipildymo.
Braškių nevalgiau, Pimm‘s  gėriau, už Ričardą Berankį “sirgau”.Turnyro lentelė

Su cukrumi sutrintos braškės jau sugulė į šaldiklio stalčius. Girdėjau, kad jeigu kasdien dvi savaites suvalgytume po kilogramą braškių, užpildytume ne tik geležies konteinerius, bet ir papildytume organizmo vitaminų bei mineralų atsargas. Bet kas galvoja apie atsargas, kai vasarą Palangoje svečiai keičia svečius, progos – kitas progas,  tortai –  desertus🙂 Svarbu, kad tie desertai būtų vasariškai neįmantrūs ir greitai paruošiami – tokie , kaip šis braškių tortukas.

Braškių tortukas

500 ml grietinėlės
250 ml ricotos (Vilkyškių pieninės) arba varškės masė
250 ml trintų braškių su cukrumi
cukraus (keli šaukštai, nors kiekvienam pagal skonį)
200 g plikytos tešlos sausainių (pvz.  Biržų duonos )Braškių tortukas
2 v š želatinos

Viskas vyksta itin greitai.
Želatiną (2 v š su kaupeliais) užpilame 4 šaukštais šalto vandens, kad išbrinktų.
Braškes nuplauname, nuimame lapelius. Smulkintuvo pagalba susmulkiname, užpylę cukrumi (kiekis priklauso nuo braškių saldumo ir jūsų skonio).
Dubenyje išplakame grietinėlę su keletu šaukštų cukraus.
Sudedame ricotą.
Želatiną ištirpiname karšto vandens vonelėje ir , plakdami, srovele supilame į grietinėlę.
Supilame trintas braškes.
Suberiame sausainius ir gerai viską išmaišome.

Proporciją sudedamųjų dalių galima keisti : tarkim 250 ml grietinėlės, 450 ml ricotos, 300 ml trintų braškių. Galima ir dar kitaip – tik 1 litrui masės reikėtų imti 2 šaukštus su kaupais želatinos.

Formos – kokias tik sugalvojate. Dugne galima išdėlioti griežinėliais supjaustytas braškes. Aš dariau du tortukus – vieną į susegamą formą, kitą – į lateksinę. Valgėme jau po 3 valandų – kas gi gali ilgiau laukti vasarą…:)
Kitas tortukas iškeliavo į Vilnių, į „SPRINGS“ parduotuvės atidarymą. Sakė – labai pritiko🙂Braškių tortukas

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s