Rabarbarienė ir kiti skanumynai

Būna dienų, kai vietoj rytinės mankštos geriau paskaitai knygą ar patikrini spintoje kabančias sukneles :0. Nuostabiai darganotas savaitgalis, nekviečiantis į lauką, o leidžiantis sukiotis virtuvėje ar įsisupus į pledą skaityti knygą (šis pavasaris man labai derlingas perskaitytomis knygomis ). Net ir katinas, pajutęs darganą, įsitaisė  pirkinių maiše su senais laikraščiais🙂.Rabarbarienės desertas su grietinėle
Pamačiusi peržiūrų skaičių apie kiaulpienių eliksyrą, pagalvojau, kad šiemet gerokai mažiau bus pienių pūkų🙂. Nors apie Vilnių jau retai kur pamatysi žydinčių pienių, pajūryje – pats jų žydėjimas. Ketinau išbandyti sesės atvežtą receptą, bet darganoje kiaulpienės neišskleidžia savo žiedų. Planus teks atidėti.
Užtai prisipirkau turguje rabarbarų ir viriau iš jų uogienę (rabarbarienę).

Rabarbarų uogienė su imbieru

1 kg rabarbarųKeksiukai-pyragiukai su baltuoju sokoladu
40 g imbiero
1 v š džiovintų apelsinų žievelių
2,5 stiklinės cukraus
50 ml aviečių sulčių (dėl spalvos)

Rabarbarus ir imbierą nulupame.
Rabarbarą supjaustome 1-1,5 cm gabaliukais, o imbierą – kuo smulkiau.
Suberiame į puodą ir užberiame 2 stiklinėm cukraus. Paliekame pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
Užpylę 100 ml vandens ir subėrę džiovintas apelsinų žieveles, verdame ant mažos ugnies, vis pamaišydami, kol sutirštėja. Galima dar dėti cukraus – paragaukite.
Dėl spalvos galime įpilti aviečių sulčių .
Iš tiesų tai net ne uogienė, o čatnis, pagardas ar dar kas nors – skanu, kvapnu, rūgštelė konkuruoja su imbiero aštrumu ir cukraus saldumu.Desertas

Aišku, įsisukusi į virtuvę, laiku nesustojau🙂. Kepiau keksiukus – pyragiukus ir kalakutieną prie rabarbarienės.

Keksiukai – pyragiukai su baltuoju šokoladu (8 vnt )

70 g miltų
3 kiaušiniai
160 g sviesto + truputis formelių patepimui
100 g cukraus
140 g baltojo šokolado

Ant garų vonelės ištirpinam šokoladą (galima ir juodąjį) ir sviestą.
Į dubenį su cukrumi išsijojame miltus. Išmaišome. Įmušame kiaušinius ir išplakame plakikliu.
Supilame atvėsusį ištirpusį šokoladą su sviestu.
Gerai išplakame. Tešla – puraus kremo konsistencijos.
Formeles patepame sviestu ir įpilame  tešlos 2/3 tūrio .Keksiukai su rabarbarais
Kepame apie 15-20 min 175 laipsnių orkaitėje.

Kiek atvėsusius „apvedame“ peiliu pagal formelės kraštą ir iškratome. Tokią darganą dieną labai tiko plakta grietinėlė ir rabarbarų uogienė.
Pavadinti tiesiog keksiukais – nepagarba, nes skonis – tobulas. Minkšti, purūs, bet ne oriniai o maloniai gomuriui tankūs, kvapnūs… oi kokie🙂. Rabarbarienė suteikia generolo laipsnį🙂

Rabarbarienės pritaikymas pietums – prie kalakuto krūtinėlės, keptos maiše ( kaip ir nėra ką aprašinėti – pamarinuotą krūtinėlę su salierais ir morkomis 1,5 valandos kepu maiše orkaitėje ).Kalakutiena su rabarbariene

 

2 mintys apie “Rabarbarienė ir kiti skanumynai

  1. Niam .Rabarbarai taip ” vešlūs”,kad neberadau kaip juos panaudoti:).Ačiukas, jau rytoj juos nuskinsiu ir galėsiu skanauti .Dėkui už pasidalijimą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s