Vištienos suktinukai su meškiniais česnakais

Turiu gerą nosį🙂. Gal todėl, kad eilę metų sukausi kvepalų pasaulyje, mokiausi pažinti, atskirti, pajausti. Manau visi turi geras nosis, tik ne visi jas lavina. Neseniai skaičiau straipsnį, pasak kurio autorių yra daugybė įrodymų, kad žmogaus pasiekimai priklauso tik nuo jo paties, o ne nuo ypatingų prigimtinių savybių. Su savo palavinta nosimi nusileidusi Turkijoje, apsvaigau nuo nuostabaus kvapo . Maklinėjau savo nosies vedama, kol suradau kas taip kvepia – žydintys apelsinai. Esu didelė apelsinų mėgėja, dievinu „neroli“ aliejų, o jau apelsinmedis tai man grožio etalonas🙂, bet niekada nesu uodusi tokios gausybės apelsinmedžio žiedų. Dieviškas vaizdas ir kvapas –  šakos aplipę vaisiais ir žiedais. Bandau suvokti, kaip iš tokio nedidelio žiedelio išauga didelis apelsinas. Visiška magija🙂
Palangos turgelis, gi, kvepia meškiniais česnakais🙂 O tas meškinis česnakas yra beveik stebuklingas – tai pirmoji po žiemos išaugusi vitaminų dozė, stiprinanti organizmą ir atstatanti pavargusias ląsteles. Todėl nenuostabu, kad šiuo metu mano virtuvėje karaliauja meškinis česnakas – jį dedu visur🙂 – į sriubas, sultinius, įdarus, ruošiu sveikatingus eliksyrus ir padažus.
Vištienos suktinukai su meškiniais česnakaisPietums – vištienos suktinukai su meškiniu česnaku.

Vištienos suktinukai su meškiniais česnakais  ( 2 asm.)

2 puselės vištos krūtinėlių (apie 300 g)
nedidelis pundelis meškinių česnakų
5 gabaliukai vytintų pomidorųVištienos suktinukai su meškiniais česnakais
žiupsnelis druskos (jei pomidorai sūdyti, tai druskos nebereikia)
kepimo rankovė

Iš vištos filė išpjauname „išklotinę“ – pradžioje įpjauname trečdalį storio iki krašto, bet neperpjauname iki galo. Tada į kitą pusę – sunkiau parašyti nei padaryti. Tikslas – pasiruošti kuo įmanomai didesnę išklotinę iš atrodo nedidelės krūtinėlės.
Mėsytę pamušame.
Ant dalies, nuo kurios pradėsime vynioti, sudedame supjaustytus vytintus pomidorus.
Supjaustome meškinių česnakų lapus ir sudedame ant išmuštos mėsos.
Suvyniojame. Jei reikia, kraštelį prismeigiame mediniu pagaliuku.
Į kepimo rankovę sudedame suktinukus, įpilame truputį vandens – jis taps puikiu padažu.
Kepame apie pusvalandį 170 laipsnių karščio orkaitėje.

Kol suktinukai kepa, pasiruošiame salotų. Man tiko salotų lapai, agurkai, gražgarstės, krapai. Kad būtų linksmiau, nedidelius pomidorus įdariau smulkintais salierais, morkomis, šalotiniu svogūnu ir krapais, užspaudusi citrinos sulčių ir įpylusi keletą šaukštų aliejaus bei pabarsčiusi druska.

Nereikėtų suktinukų perkepti. Kepimo rankovėje likęs skystis – puikus padažas, sugėręs ne tik vištienos sultis, bet ir meškinio česnako bei vytinto pomidoro syvus.
Vištienos suktinukai – puikus sprendimas laukiant svečių. Pasiruošus iš anksto, prieš valandą pašovus į orkaitę, galėsite mėgautis puikiu maistu ir pradžiuginti svečią.Salotos su įdarytais pomidorais
Kam trūksta sotumo – išsivirkite ryžių. Jie puikiai tiks prie subtilaus skonio suktinukų.
Meškinis česnakas dar ilgai žada karaliauti mano virtuvėje, suteikdamas energiją ir puikų skonį.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s