Šokoladinis pyragas su sūriu

Nepaisydamos iš dangaus vis krintančių snaigių, parskrenda gulbės. Ir laukinės žąsys – priversdamos užversti galvą į dangų ir nusišypsoti. Kiek jėgos ir energijos reikia suteikti sparnų mostams, kad atsidurtum savo prūde ir galėtum tęsti gamtos ciklą🙂.
Prabėgo snieguotos Velykos, suvalgyti visi pyragai ( tai va kas, o aš galvojau, kad svarstyklės sugedo :)), prisibendrauta, prisijuokauta, prisibaliavota.Šokoladinis pyragas su sūriu
Mielinės pynės ir gėlės turės laukti dar vieno bandymo – tikiuosi, trečias kartas bus pavykęs ( neketinu pasiduoti po dviejų nesėkmių :)), o šokoladinis pyragas su sūriu , tai jau labai labai buvo skanus.

Šokoladinis pyragas su sūriu

100 g miltų
75 g kakavos (ėmiau 3 kupinus šaukštus)Šokoladinis pyragas su sūriu
350 g  cukraus (250 + 100 )
175 g sviesto
5 kiaušiniai
500 g tepamo sūrio „Filadelfija“ (gali būti varškės masė ar rikotos )
½ a š druskos
½ a š sodos perpus su kepimo milteliais

Į dubenį išsijojame miltus, kakavą, sodą, kepimo miltelius, druską. Išmaišom.
Išlydom ir atvėsiname sviestą.
Į sviestą suberiame 250 g cukraus ir išplakame, kol beveik nesijaučia cukraus grūdelių.
Po vieną , plakant, sudedame 4 kiaušinius.
Suberiame miltų mišinį.
Atsegamos formos dugną išklojame kepimo popieriumi.
Tešlą supilame į formą, palikdami dalį tešlos viršaus papuošimui.
Sūrį ar varškės masę išplakame su cukrumi ir kiaušiniu. Supilame ant tešlos.
Ant viršaus sudedame likusią tešlą. Peiliu ar šakute nupiešiame raštus🙂Šokoladinis pyragas su sūriu
Kepame 175 laipsnių karščio orkaitėje 30-40 minučių.
Skaniausias ataušęs ir pastovėjęs 3- 4 valandas (arba per naktį). Gal skanus ir karštas, bet atpjauti turbūt sunkiai pavyks.

Lengvas, minkštas, purus. Tai – mano skonio pyragas (todėl ir svarstyklės „streikuoja“)🙂

 

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s