Morkų biskvito vyniotinis

Susirūpinau, kad praradau pasitikėjimą savo organizuota atmintimi🙂. Jau tris kartus sudariau ir patikrinau sąrašus Velykinių patiekalų, pirkinių bei darbų. Toks smagus varikliukas pilve dunksi – kad tik ko nepamirščiau , ką buvau suplanavusi.
Jau ne vienerius metus svajoju, kad Velykų stalas atrodytų taip : puokštė gėlių, margučiai, natūralios apelsinų sultys , mielinis pyragas, krienai. Tik kažkodėl mano pirkinių sąraše – kumpis arba sprandinė, kurią šįvakar reikia pamarinuoti o rytoj iškepti🙂, verdamos morkos, bulvės baltai mišrainei…:)) Sukami vyniotiniai desertui🙂. Ir dar bandau save apgauti, kad vyniotinis iš morkų biskvito, tai labai labai sveika🙂Morkų biskvito vyniotinis
Et, turbūt reikia kur nors išvažiuoti, nes kitaip – vos pagalvoji apie atvykstančius vaikus, gimines – pradeda suktis patiekalų karuselė – pusryčiams, pietums, vakarienei…🙂

Morkų biskvito vyniotinis

450 g morkų (5 vidutinės morkos)
4 kiašiniai
200 ml cukraus pudros (kiek mažiau nei stiklinė)
1 v š sviesto
3 v š kukurūzų miltų ( jei neturite – imkite kvietinius)Morkų biskvito vyniotinis
1 a š  kepimo miltelių

Kremui
200 g grietinės
2 v š cukraus ( geriau – rudojo)
keli šaukštai aguonų ( nebūtina, bet man pasirodė taip gražiau)

Nuskustas morkas sutarkuojame smulkia tarka ( vis žadu pabandyti su išspaudomis kas gautųsi, bet nebandžiau)
Trynius išplakti su minkštu sviestu ir ½ kiekio cukraus pudros.
Sudėti miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
Išplakti baltymus. Vis plakant, dalimis suberti likusią cukraus pudrą.
Sujungti morkų ir baltymų plakinius – intensyviai nemakaluojant, atsargiai, iš apačios keliant į viršų.
Kepimo skardą užklojame kepimo popieriumi, patepame siestu arba aliejumi.
Kepame 175 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 minučių.
Paliekame biskvitą atvėsti.
Tuo tarpu išplakame grietinę , įberiame cukraus ir vėl išplakame, kad grietinė taptų kaip purus kremas.
Kremą užtepame ant biskvito.Galime pabarstyti aguonomis ar smulkintais riešutais. Suvyniojame .

Mano biskvitas norėjo lūžinėti keliose vietose – gal mano morkos buvo sutarkuotos ne itin smulkiai. Nepasimečiau🙂. Morkinį vyniotinį apvyniojau maistine plėvele , paslėgiau medine pjaustymo lentele. Grietinė suvilgė biskvitą ir jis tapo paklusnus, sultingas ir purus.

O dar kai pagalvoji – juk toks sveikas – iš morkų🙂. Dvi riekės su kava – pats tas, kad nuotaika pasitaisytų🙂. O kai žmogus sotus ir su nuotaika, visi ruošos darbai vyksta spėriai.SONY DSC

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s