Kiaušinių dažymo ypatumai 2013

Dar prisimenu kaip kepiau lukštuose kiaušinius praeitom Velykom, o juk ir vėl Velykos…
Girdėjau tokį moterišką nusistebėjimą – „nesuprantu, iš kur atsiranda dulkės ir kur dingsta pinigai“ (pridurčiau – ir laikas :)).Kiaušiniai 2013
Idėją šių Velykų kiaušiniams nešiojausi nuo praėjusio pavasario🙂. Viešbučiams ir restoranams skirtoje parodoje Londone, akys užkliuvo už linksmų skanukų stendo. Panaršiau internete, net mintį turėjau rimčiau tuo užsiimti. Nusprendusi, kad daug vargo dėl tokių smulkmenų – užmečiau, tačiau pradėjusi galvoti apie kiaušinių dažymo ypatumus šiais metais, iš atminties išlindo keletas idėjų.
Nemeluosiu, kad „opa“ ir viskas greitai gaunasi, bet prieš akis – savaitgalis ir laiko turėtų užtekti🙂 . Tačiau linksmybes – garantuoju🙂 .Kiekvienas tokių kiaušinių darymo etapas turi pakilimų ir nuosmukių, bet finalo verta laukti. O jei į darbą pasijungs mažos rankytės ir nežabota fantazija – sunku turėti tiek fantazijos, kad įsivaizduotum įmanomus rezultatus🙂.Kiaušiniai 2013

Kiaušiniai 2013

Pirmo etapo galimi du variantai :
1. Nueinate į parduotuvę ir nusiperkate keksą ar biskvitą (aš neradau pirkti, be to , po gripo dar nesinori labai gastroliuoti, tai pasinaudojau antru variantu)Keksass
2. Išsikepate keksą patys🙂
Būsimų kiaušinių pagrindo receptas :
340 g miltų
1 v š kepimo miltelių
½ a š druskos
220 g sviesto
350 g cukraus
4 dideli kiaušiniai
240 ml kambario temperatūros pieno
vanilės esencijos (nededu niekada :))

Iš šių produktų gaunasi 2 keksai. Pakvailiojimui lipdant kiaušinius, tikrai užteks pusė nurodytos normos, todėl arba dalinkite produktus pusiau, arba iš antro kekso galite pagaminti tortą🙂Pusgaminiai

Dubenyje plakame minkštą sviestą.
Suberiame cukrų, plakame iki tol, kol cukraus beveik nebesijaučia.
Po vieną dedame kiaušinius. Plakam.
Kitame dubenyje prasijojam miltus, kepimo miltelius ir druską.
Per 3-4 kartus, plakant, miltus suberiame į sviestą.
Per 2-3 kartus, plakant , supilame pieną.
Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi (išsikerpame apskritimą ) ir patepame sviestu ar aliejumi. Sukrečiame pusę tešlos (arba visą, jei ėmėte pusę normos) ir kepame 30 minučių. Atvėsiname. Galime palikti per naktį.

Atvėsusį pyragą sutrupiname į gilų dubenį ( jausmas gan keistas – iškeptą sutrupinti, bet visai linksma – laužyti, tai ne statyti :)).
Pasiruošiam „tinką“ trupiniams :
150 g sviesto (nurodytai normai – jei darėte pusę, pasiruoškite 100 g sviesto)
1 stiklinė cukraus
4 v š pieno
Minkštą sviestą gerai išplakame su cukrumi. Įpilame pieno, dar plakame, kol gaunasi beveik baltos spalvos putėsiai.
Taip paruoštą sviestą dalimis dedame į trupinius, bandydami juos suklijuoti – masė turi būti tokia, kad bandant suformuoti rutuliuką, sviestas nevarvėtų per rankas, bet ir nebyrėtų trupiniais. Man sviesto liko. Čia , matyt, labai svarbu kokie trupiniai buvo.

Užsiimam lipdymu – rutuliukų, kiaušinių, medalių – ką tik sugalvosite.Kiaušiniai 2013
Dedame į šaldymo kamerą, kad sustingtų bent valandai.

Ant garų vonelių pasiruošiam baltojo ir juodojo šokoladų (po 200 g). Šokolado lieka, bet galima susipilti į indelį ir panaudoti kitur, atėjus laikui. Pradžioje geriau pasiruošti tik nedidelę dalį šokolado, nes dabar reikės pamerkus iešmelio galiuką į šokoladą, užmauti kiaušinį ar rutuliuką ir vėl dėti į kamerą, kad prisitvirtintų gaminys prie iešmelio. Nedarykite itin didelių kiaušinių ir stenkitės iešmelį įdurti tiesiai, kad svoris pasiskirstytų tolygiai.

Dar po valandos šaldymo kameroje, galima užsiimti glaistymu.
Pasiruoškite į ką įbesite nušokoladuotą gaminį. Išbandžiau keletą variantų, bet patikimiausias buvo duonos kepaliukas. Po vieną kiaušini merkiame į baltą šokoladą (dar įdėjau 1 a š sviesto, nes reikėjo minkštesnio glajaus), pasukame ir ištraukiame. Neskubėkite – pasukiokite, kad nuvarvėtų šokolado perteklius ir pasiskirstytų tolygiai.

Prismaigstytą kepaliuką talpiname į šaldytuvą. Jei nuspręsite puošti pabarstukais, tai reikia padaryti iki kišant į šaldytuvą – kai jau būna kiek apstingęs glajus.

Aš palikau kiaušinius šaldytuve per naktį. Likusį nuo glaistymo šokoladą truputį pašildom ir supilam į piltuvėliu susuktą kepimo rankovę, užspaudžiam platųjį galą, o smailųjį – vos vos prakerpam. Lengvai spausdami piešiame – ant baltuoju šokoladu glaistytų – rudu šokoladu ir atvirkščiai. Nenusakomas malonumas🙂

Kadangi turėjau idėją pagaminti kokių juokingučių kiaušinių, tai reikėjo cukrinės masės gėlių lipdymui. Neapsimesiu, kad tai dariau – pasiprašiau „Kimbos“ kepyklėlėje, o kas norės gaminti masę patys, pridedu nuorodą http://kristi.erdves.lt/Receptai/geliu_mase.html.Kiaušiniai 2013

Ir viskas🙂
Beje, tie gaminiai dar ir skanūs. Nebūtina smeigti juos ant iešmelių – galima pateikti kaip saldainius popieriniuose lizdeliuose. Per Velykas jais galite puošti stalą arba kiekvienam į lėkštę įdėti dalelę savo širdies🙂
Aš tai smaginausi. Linkiu pasismaginti ir jums🙂

Kad būtų aiškiau, galite pažiūrėti filmuką http://www.joyofbaking.com/cupcakes/CakePopsRecipe.htmlKiaušiniai 2013

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s