Vienas, bet didelis arba kitoniški balandėliai

Gražuolis aktorius Džordžas Klunis yra pasakęs – „Išeiti iš formos – vienas malonumas, o įlįsti atgal – kančių kančios“. Sakykit ką norit, bet velniškai malonu žinoti, kad ir tokie gražuoliai kankinasi , norėdami numesti svorio.
Tos, kurios valgo, bet nestorėja – raganos. Visos kitos (kiti) – žino lieknėjimo kainą ir vertę.

Prieš keletą mėnesių, susitaikiusi su mintimi, kad mano svarstyklės vis tik nesugedo, ėmiausi darbo su savim. Supratau, kad mano žinių apie sveiką mitybą – net per daug ( net ir paties sveikiausio maisto gali būti per daug). Dar supratau, kad man reikia, kad kas nors „laikytų“ už rankos, nes nelaikoma turiu per daug fantazijos paruošti ką nors visiškai „nekalto“. Be to, kaip ir dauguma, bėgu nuo problemų bei nerimo – kramsnodama, nejausdama nei alkio nei sotumo. Aišku man ir tai, kad jokia delčios ar baltyminė dieta , neduoda ilgalaikio rezultato – net atvirkščiai – kuo greičiau numeti, tuo greičiau numesti kilogramai atsistato.Balandis

Taigi, pažįstami parekomendavo mitybos specialistę – su jos pagalba per 2 mėnesius atsikračiau 5 kilogramų. Valgydama. Na, nesimaivysiu, kad viskas pavyko viens du trys, tačiau buvau apsisprendusi, todėl man pavyko. Dar manęs laukia trečias mitybos režimo etapas, o jeigu jums įdomu, tai informacijos ir konsultacijų ieškokite www.dieta.eitne.lt.

Tikrai nebuvo taip, kad neparagaučiau „Damų pirštelių“ torto, morkų vyniotinio ar šokolado gabalėlio, bet užsikrėčiau azartu ruošti maistą be riebalų, be cukraus ir be angliavandenių (pradžioje).

Besišnekučiuojant su viena ponia, ji labai skaniai pasakojo kaip ruošia balandėlius. Aš balandėlius ruošiau gal kokį kartą per savo gyvenimą, bet labai seniai norėjau pabandyti paruošti tokį vieną, bet didelį balandį (draugė pasakojo, kad jos uošviai tokį patiekalą gamindavo, bet kaip jis vadinasi – neprisimena )

Vienas, bet didelis BALANDIS

1 kg kopūstas
600 g kalakutienos filė (gali būti vištienos ar jautienos)Pasiruošęs šokti į orkaitę
5 v š avižinių dribsnių
1 svogūnas
1 kotas saliero
4 v š grietinės
3-4 skiltelės česnako
morka, gabalėlis saliero gumbo
druska, 5 pipirų mišinys, faršui naudojami mėgstami prieskoniai

Iš filė pasiruošiam faršą – susmulkiname gabaliukais, įpjaustome svogūną, saliero kotą, česnaką – sumalame smulkintuvo pagalba. Gražiau Balandyje atrodytų maišytas paukštienos faršas su jautiena – dėl spalvos.
Į sumaltą mėsą su daržovėmis įberiame druskos, prieskonių, pipirų, įdedame 3 šaukštus grietinės ir 5 šaukštus avižinių dribsnių. Viską gerai išmaišom ir paliekam  – tegul brinksta, burksta ir skleidžiasi.Balandis
Tuo tarpu užviriname didelį puodą vandens.
Peiliuku apipjauname kopūsto kotą, bet neišpjauname. Pasmeigiame kopūstą ant ilgos šakės ir verdame gerokai pasūdytame vandenyje – vis nuimdami viršutinius apvirtus lapus – kai lapai tampa kiek skaidrūs – vadinasi juos reikia nuimti. Taip „išgliaudome“ visą kopūsto galvą.
Ant keramikinės formos dugno supjaustome morką, saliero gumbą. Įpilame truputį vandens.
Pradedame formuoti Balandį. Imame mažuosius lapelius, aptepame faršu, užklojame kitu lapų sluoksniu. Tai kartojame iki paskutinio faršo ir paskutinio lapo. Suformuojame „pusgalvės“ formos Balandį🙂.
Formą su Balandžiu apvyniojame folija ir 1 valandą kepame orkaitėje. Po valandos foliją nuimame, aptepame šaukštu grietinės ir dar kepam apie 20 minučių – kol viršus gražiai apkepa.

Tiek ir to  vargo🙂.
Pjauname riekes, dedame į lėkštes, užpildami bekepant susidariusiu padažu.Balandis

Labai estetiška, skanu ir dietiška. Valgiau ne vieną dieną – tokiu Balandžiu galima pamaitinti 6 – 8 svečius, tačiau jie išsigando po mūsų namus siautėjančio gripo🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s