Visiškai netikras zuikis

Kai ryte įsijungiu kompiuterį, pirmas darbas būna ištrinti begales pasiūlymų pirkti, šokti, pasipuošti, važiuoti… Skęstame pasiūlymų jūroje. “Geriausias, seksualiausias, pirk ir laimėk, skirsk pusvelčiui”… Sako – nėra blogos reklamos, yra tik reklama. Telefonas žybsi nuo žinučių iš parduotuvių, kuriose gyvenime nesu buvusi. Dažnai atrodo, kad kažkas kėsinasi į tavo privačią erdvę, norėdamas sukalti tavyje lentynas ir išdėlioti pasiūlymų jovalą . Vartojam nepakeldami uodegos nuo kompiuterio. Kam gaišti laiką parduotuvėse, bendrauti su ne visada išmintingomis pardavėjomis – kompiuteris visada ramus ir paslaugus – tik vartok. Kosminiu greičiu lekiame bevieliais keliais – greitai pamiršime įėję į parduotuvę sakyti “Labas”.

Čia monologas po to , kai ištryniau 20 netikrų, belyčių laiškų.
Tokių netikrų, kaip ir netikras zuikis🙂, kurį kepiau su sėlenomis, nes vis dar tęsiasi programa – be riebalų, be miltų, be cukraus🙂Netikras zuikis

Netikras zuikis

0,5 kg kalakuto faršo
0,5 kg kiaulienos kumpio ar mentės faršo (gali būti ir jautienos faršas)
2 kiaušiniai
1,5 stiklinės sėlenų
1 didelis svogūnasNetikras zuikis
4 skiltelės česnako
1 v š garstyčių su grūdeliais
1 stiklinė natūralaus jogurto
prieskonių – paprikos, druskos, pipirų
kelios šakelės rozmarino

Į visiškai liesos mėsos faršą (Palangos turgelyje net sumala kurią išsirenki mėsytę :)) įmušame 2 kiaušinius, suberiame prieskonius, sėlenas ir užpilame jogurtu.
Svogūną su česnaku susmulkiname smulkintuvu (man taip labiau patinka nei pjaustyti smulkiai – gaunasi svogūnų tyrė, kuri suteikia mėsai minkštumo).
Svogūno ir česnako tyrę sudedame į faršą ir labai gerai išmaišome.
Tegul jūsų ranka būna lyg plakimo mentė – visomis kryptimis reiki faršą išplakti, kad zuikis būtų vientisas.
Keksui skirtas formeles išklojame folija, dedame suformuotą “zuikį”, ant viršaus užmetame rozmarino šakelę ir uždengiame folija. Kepame daugiau nei valandą 180 laipsnių orkaitėje – praėjus valandai, nuimame viršutinę foliją, kad zuikio viršus apkeptų.

Labai skanu ir karštas ir šaltas – tai lyg  “budintis” patiekalas . Vakare belieka pasiruošti salotų, atsipjauti zuikio – štai jums pietūs ar vakarienė.Lengva vakarienė
Nelabai mėgstu maltos mėsos patiekalus, bet zuikio su sėlenomis skonis labiau primena naminę duoną nei mėsą:). Sotu, bet neapsunkina. Jei kam labai trūksta padažo – pasiruoškite iš įvairių smulkintų daržovių. Bekepdamas rozmarinas skleidžia tokį kvapą, kad atrodo jog zuikis ką tik iššoko iš rozmarinų krūmo🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s