Mėlynojo sūrio darytinis :)

Besiklausydama dviejų ministrų pokalbių apie geležinkelį , sujungsiantį mus per Lenkiją su Europa, nejučia prisiminiau kaip keliaudavom traukiniu į Lenkiją. Kartais sunku suvokti, kad taip buvo – pergrūsti vagonai, patikros iki pasityčiojimų. Visoje Europoje buvom „svetimi“ . Dabar net nebegalvojame nei apie vizas, nei apie muitines ar pasų kontroles.
Pasaulis išsiplėtė. Sienas pakeitė tik galimybių ir svajonių ribos. Daug naujo atradome tame dideliame pasaulyje – ne tik naujus skonius, vyną, kalnus, bet ir toleranciją kitaip gyvenantiems ir kitaip mąstantiems.Mėlynojo sūrio darytinis
Tai –  užplūdusios mintys prieš Valstybės atkūrimo dieną🙂

Kiekviena šeima turi savo valgymo ir skonių tradicijas. Mano šaldytuve dažniausiai būna užtepėlių, pagardų, varškės darytinių ir kitokių makaliukų, kuriuos, reikalui esant, gali užsitepti ant duonos, tortilijos, lavašo , priderinti prie makaronų ar salotų.
Labai mėgstu avokadus (tik nelengva tinkamų nusipirkti :)) ir visokias gvakamoles (guacamole) iš jų (manau, lietuvių kalbos puoselėtojai gerokai vėluoja su lietuviškais pavadinimais įvairių pasaulyje paplitusių patiekalų pavadinimų ). Šį kartą ruošiu sūrio gvakamole (gal darytinį ? :))
Gvakamole pradininkai – actekai, kurie šį padažą ruošdavo jau nuo 16 amžiaus (ir vėl dera su vasario 16-ąja :)) iš avokadų. Aišku, sūrio darytinis irgi neapsieis be jų.Mėlynojo sūrio darytinis

Sūrio darytinis (mėlynapelėsinissūramolis )

150 g mėlynojo sūrio
300 g rikotos sūrio arba varškės masės
1 avokadas
2 v š kaparėlių
druskos, citrininių pipirų ir pipirų mišinio

Pelėsinį sūrį sutrupiname ranka arba sumaigome šakute.
Nuluptą avokadą išgremžiame šaukštu ir sumaigom šakute.
Sudedame rikotos sūrį (arba pertrintą varškę ) , kaparėlius.
Paskutiniai štrichai – druska ir įvairių rūšių pipirai.
Viską sumaišom ir ragaujam pakabindami ant morkos, saliero ar agurko. Kas nors pakabins „taleriu“ , pakepta duonyte ar duonos lazdele.
O jei dar taurė vyno ir gera kompanija – balius užtikrintas.
Pelėsinis sūris suteikia nenusakomo pikantiškumo. Avokadas pagyvina skonį , o rikota apjungia į vienumą. Tik kaparėliai, užkliuvę burnoje,  sprogsta žalia rūgštele.
Tepi ant salotos ar kabini su bananiniu taleriu (pasirodo ir su bananiniu tinka :)) – balius su triūbais – ypač jei  desertui laukia “Damų pirštelių” tortas su juodųjų serbentų sultimis.

Juk svarbu tik noras susikviesti draugus, o šaldytuve visada atsiras koks nors “darytinis”🙂Mėlynojo sūrio darytinis

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s