Svogūnų sultinys su žuvies kukuliais

Blizgančią žiemą pakeitė minkštas rūkas. Net sunku patikėti, kad per kelias dienas lietus sunaikino kruopščiai lipintą krištolo imperiją.

Turgelis kaip mat pagyvėjo – tik spėk rinktis visokias gėrybes. O dar su kiek sutiktųjų reikia pasilabinti, pasišnekučiuoti – nuostabūs mažo miestelio rytai🙂. Vienas pagiria , kad gerai atrodai, kitas pasipasakoja apie ką tik gimusią anūkę, girdėti kalbos apie virusus, obuolių džiovinimą ir miežių bėrimą į batus…

Tarp romantiško rūko , ruošiu svogūnų sultinį ir žuvies kukulius.Svogūnų sultinys su žuvies kukuliais
Tęsiasi programa – jokio riebalo, jokių miltų🙂

Svogūnų sultinys su žuvies kukuliais

1 kg menkė su galva
1 kg svogūnų
kelios šakelės krapų
3-4 laimo vaisiaus lapai ( arba citrinžolės žiupsnis)Antivirusinas
druska, pipirai
gabalėlis imbiero

Pradžioje sudorojame menkę (galima ir be jos sultinį virti, bet su ja- sočiau :)). Galvą, stuburo kaulą, pelekus, uodegą ir odeles sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu (kad apsemtų) ir verdame. Dedame druskos, pipirų, nesmulkintų krapų, imbiero.
Po valandos, sudedame žiedais pjaustytus svogūnus ir laimo lapus, citrinžolę (dėkite daugiau krapų, jei neturite citrinžolės ar laimo lapų – visada pasidairau šių gėrybių rytietiškų prieskonių skyriuose – ypač užsienyje).
Verdam 30 minučių. Palaikom uždengę dangčiu ir, nupylę tirščius, ragaujam.
Nemėgstate svogūnų, o ypač – virtų? Nei vienas vaikas neatspės, kad tai svogūnų sultinys ar žuvienė🙂

Kad būtų sočiau, ant svogūnų išverdam žuvies kukulius su sėlenomis.

Žuvies kukuliai

Iš menkės liko apie 400 g filė be odos🙂Žuvies kukuliai su daržovėmis
1 kiaušinis
1 stiklinė kviečių sėlenų
žiupsnelis druskos, baltųjų ir citrininių pipirų
1 nedidelis svogūnas
1-2 skiltelės česnako
1-2 v.š. natūralaus jogurto

Menkės filė susmulkiname smulkintuvu arba sumalam kartu su svogūnu ir keliomis skiltelėmis česnako.
Įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius, druską ir gerai išmaišom.
Suberiame sėlenas, supilame jogurtą (vietoj jogurto galima dėti šaukštą grietinės) ir gerokai išplakame ranka. Kuo labiau nepatingėsime patakšnoti maltos žuvies tešlą, tuo labiau galėsim būti ramūs, kad kukuliai nesuirs.
Formuojame kukulius ir sudedame ant svogūnų – nebūtinai sultinys turi apsemti kukulius – kai pradės virti ir kunkuliuoti, užteks ir karštų garų.
Sultinys lieka skaidrus, o kukuliai išverda per 10 minučių.

Kukuliai gali būti patiekiami sultinyje arba su žaliomis ar troškintomis daržovėmis kaip pagrindinis patiekalas.

Panašiai sriubą verdu su jūros gėrybėmis ar geldelėmis, bet apie svogūnų sultinį buvau primiršusi🙂. Tikras gėris žiemai – antivirusinas🙂.  O jau kukulių teisingumas…:) Burnoje tirpstantys, sveikuoliški. Sėlenos suteikia  jaukų skonį – manau tai būdas valgyti žuvį jos nemėgstantiems vaikams.
Būkite sveiki ir lengvai sotūs🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s