Biskvitiniai blynai Užgavėnėms

Žiema jau suka link pavasario . Po gatves pabiro persirengėliai, žydukai, lašininiai ir kanapiniai.
Vėl deginsime Morę ir lauksime pavasario.Biskvitiniai Užgavėnių blynai
„Jau saulelė vėl atkopdama budino svietą
Ir žiemos šaltos triūsus pargriaudama juokės.
Šalčių pramonės su ledais sugaišti pagavo,
Ir putodams sniegs visur į nieką pavirto…“
Kaip čia neprisiminsi K.Donelaičio, tik panašu, kad žiema visai neketina trauktis.

Gavėnia tęsis 46 dienas, todėl reikia pasistiprinti🙂. Aišku, tai labiau papročiai ir tikėjimas, kad bus sėkmingi metai, jei per Užgavėnes daug kartų valgysi mėsos ir į saulutes panašių blynų.
Net ir aš „sugriešysiu“ savo mitybos planui ir kepsiu biskvitinius blynus🙂

Biskvitiniai blynai (2-3 porcijos)Biskvitiniai Užgavėnių blynai

2 kiaušiniai
3 v.š. cukraus
50 g sviesto
150 ml natūralaus jogurto
120 g miltų (5 v.š. su kaupu)
1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
šokolado drožlių arba šokoladinių „pinigėlių“ „Milka“, uogienės

Į dubenį įmušame kiaušinių trynius (baltymus išplakame atskirai), įberiame cukraus ir išplakame.
Sudedame minkštą sviestą. Išplakame.
Į natūralų jogurtą suberiame kepimo miltelius, pilame į tešlą. Išplakame.
Suberiame miltus su žiupsneliu druskos.
Sukrečiame baltymus. Išplakame.
Gerai įkaitiname keptuvę. Blynus kepame neįpylę jokių riebalų – ant nedidelės ugnies jie iškepa švelnūs ir neriebūs .
Pakvailiojimui dalį tešlos galima įpilti į buteliuką padažui arba į maišelį, kuriam bus nukirptas galiukas. Ant įkaitusios keptuvės galite tešlos pagalba pripiešti širdelių, gėlyčių ar šiaip kokių vėjų🙂Biskvitinines gėlytės
Iškepusius blynus galima dėti vieną ant kito pabarstant šokolado drožlėmis ir užpilant uogiene.

Blyneliai gavosi nuostabūs – purūs, lengvi ir neriebūs – visai ne pagal Užgavėnių tradicijas🙂Biskvitinės širdelėsBiskvitinės fantazijos
O širdelės ir gėlytės – tarsi aksominiai nėriniai.

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s