Stintų dienos

Šį įrašą kviečiu skaityti naująjame Ma’da’mų puslapyje – tiesiog spultelėkite čia

Nuo draugų jau gaunu barti , kad retai berašau🙂
Tokia ta gyvenimo proza- vakar buvo anksti, rytoj bus vėlu, o šiandien – nėra laiko🙂Orkaitėje keptos stintos

Ateina stintų šventė, užgavėnės, meilės diena (jau mačiau filmą „Valentinas vienas“), o aš laikausi dietos…:) Gal „dieta“ skamba pernelyg agresyviai, bet valgau pagal mitybos planą. Valgau ir lieknėju🙂. Tuo metu, kai visoje Lietuvoje skelbiama gripo epidemija, aš nukreipiau savo dėmesį į kūno linijas  :). Kol visų griovių neperšokau – negaliu sakyti „Op“, bet šiuo metu mano ruošiami  patiekalai yra be riebalų ir angliavandenių. Lengvi, sveiki ir skanūs.
Jūsų teismui – orkaitėje keptos stintos. Neriebu, padažas – antivirusinis, vaizdas – saulėtas, kvapas namuose – ne kepamų stintų🙂

Orkaitėje keptos stintos

Kaip kitaip iškepsi be riebalų – tik orkaitėje.
Puikus patiekalas – beragaudami nutarėm šį receptą parduoti „Žuvinei“🙂

4 asmenims – 1,5 kg stintų (apie 32 vnt.)(galima ir 2 kg, bet į mano skardą tilpo 1,5 kg)Orkaitėje keptos stintos
300 g natūralaus joguro
3 skiltelės česnako
3-4 cm čili pipiro
1 a.š. kmynų
1 a.š garstyčių sėklų
1/4 a.š. gvazdikėlių
1/3 a.š. maltų juodųjų pipirų
2 a.š. ciberžolės
druskos

Išvalome stintas – tai pats sunkiausias darbas, bet man sekasi – išvalo anyta🙂. Labai svarbu stintą įpjauti prie galvos per stuburą it tada sukamuoju judesiu „nuplėšti“ galvą , kartu ištraukiant vidinę pūslę.
Išvalytas stintas pamerkiame į šaltą pasūdytą vandenį (taip jos gali šaltai stovėti 2-3 dienas )
Paruošiame marinatą ( labai gerai pasiruošti iš anksto, kad pastovėtų).
Visus prieskonius ir smulkiai supjaustytą čili pipirą be sėklų užpilame jogurtu. Jei stintų nesūdote, druską berkite į jogurtą. Aš palaikiau šaldytuve visą parą –  padažas gavosi tirštas, nes išbrinko  visi prieskoniai.
Išimtas iš vandens stintas (arba nemirkytas, tik išvalytas) dubenyje užpilame paruoštu marinatu.
Paliekam valandai pastovėti .Saulėtai pozityvios
Kepimo skardą išklojam kepimo popieriumi, išguldom stintas, sočiai aplipusias marinatu.
Jei marinato lieka, supilame ant viršaus.
Pašauname į  160 -170 laipsnių orkaitę 15-likai 20 minučių – jau kai padažas ima sproginėti burbuliukais – paruošta.

Valgėme su įvairiausių daržovių salotomis, pagardintomis druska ir pipirais (jokių riebalų :))- riebalą atstojo nuostabaus skonio avokadas – pagaliau pavyko skanų nusipirkti.
Vaizdas – saulėtai pozityvus. Salsvo skonio stintos, apgaubtos aštriu padažu. Lūpos dega, o burnoje – ramu🙂.

Pradžioje gimė planas tokį patiekalą ruošti ir pardavinėti per stintų šventę🙂
Kai atėjo sotumas – nusprendėme receptą parduoti🙂
Koks jūsų biznio planas?
Turbūt – paragauti. Skanaus !

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s