Saldžios Kalėdų dovanos – serija Nr.4

Na, pasirodė ta žiema ir  gana gal ? Man tai jau užtenka – pasidžiaugiau, pafotografavau, pabraidžiojau. Gana.  Plaukai kaip ne plaukai, oda kaip ne oda – noriu ten, kur šilta🙂Mano rankdarbiai
Tačiau šilta tik virtuvėje🙂
Šiandien – saldainių karalystė.
Apie triufelius jau rašiau praeitais metais – šiemet dariau kiek kitokius – gal paprastesnius, bet ne prastesnius. Buvau pasiryžusi daryti marcipaninius saldainius – pritrūkau laiko, pabandžiau radusi kažkokį „Hoki-poki“ – nepavyko. Nugai nebepakilo rankos. Dar bent keletas neišbandytų idėjų saldžioms Kalėdų dovanoms liko laukti sekančių Kalėdų🙂

Jau pirmos saldžiosios dovanos iškeliavo į Vilnių , o vietinį sąrašą manau aplėksiu prieš pat Kalėdas.
Apie tai, kas pavyko🙂

Džiovintų vaisių saldainiai ( apie 32 vnt. )

160 g džiovintų slyvų ( be kauliukų)
150 g džiovintų spanguoliųDžiovintų vaisių saldainiai
sauja razinų
100 g graikinių riešutų (pakepintų)
Kadangi mano slyvos pasirodė su kauliukais, tai dar dėjau 5 figas

Mišinys saldainių apvoliojimui
50 g graikinių riešutų (aš ėmiau migdolų ir graikinių riešutų po 25 g)
1 v.š. be kaupo kakavos
1 v.š. cukraus pudros

Jei ruošiatės apvolioti tik džiovintų vaisių saldainius, mišinio darykite per pus mažiau. Aš pasidariau pagal nurodytą normą, tai ir triufeliams užteks, ir meduolius juo dažiau🙂 Jei ir liks, rasiu kur panaudoti tokį gėrį🙂

Džiovintas spanguoles, razinas ir figas kelioms minutėms užpilam karštu vandeniu.
Visus vaisius sumaišome, suberiame riešutus ir smulkintuvo pagalba paruošiam vienalytę masę.Džiovintų vaisių saldainiai
Padedam valandėlei į šaldytuvą.
Drėgnomis rankomis voliojame rutuliukus (apie 15 g svorio – mažesni nei graikiniai riešutai).
Rutuliukus įvoliojam į pabarstukų mišinį.
Ant padėkliuko dedame į saldainių lizdelius ir palaikome šaldytuve. Pabarstukų negailėkite – jie po truputį įsigeria į vaisių masę, todėl pavoliokite, apkaskite ir vėl pavoliokite J
Galima į saldainių viduriuką dėti po sveiką lazdyno ar migdolo riešutą (be odelių).

Ne saldainiai, o tiesiog vaistai sužvarbusiai sielai🙂

Triufeliai (daug )

Pastaruoju metu man vis kažkas nutinka perkant šokoladą. Šį kart nusipirkau kepiniams skirto – net neabejojau, kad kakavos kiekis jame nemažesnis nei 70 %. Matyt klydau, nes teko dar įdėti tikrai juodo šokolado, kol triufelių masė buvo tinkama saldainių gamybai.

400 g juodojo šokolado ( 70 % kakavos)
300 ml grietinėlės
2 a.š. tirpios kavos

Šokoladą sulaužom į dubenį, kurį uždedam ant puodo su verdančiu vandeniu. Šokoladiniai triufeliai
Supilame grietinėlę, suberiame kavą.
Maišom, kol masė taps blizgi ir vienalytė.
Dedam į šaldytuvą (aš palieku per naktį).
Darom rutuliukus (galim įdėti ir po riešutą į viduriuką), juos apvoliojam pabarstukuose: galima tuose, kurie aprašyti aukščiau, galim kokosų drožlėse (nusipirkau klaikiai raudonos spalvos drožlių :)), galim kakavoje, sezamo sėklose, maltuose riešutuose ar saulėgrąžose.

Sudedame į lizdelius. Ką po to su triufeliais darysite – Jūsų sąžinės reikalas🙂 (Kadangi mano pietūs šiandien buvo šokoladinis sūrelis, Kinder šokoladukas , o kolegė privaišino labai skaniais pyragais, tai nei vieno nebegalėjau praryti – bet juk ateis rytojus…)Triufeliai ir Marso pūkučiai

Marso pūkučiai

4 maži batonėliai „Mars“ (pigiau – du dvigubi :))
apie 180 g kukurūzų dribsnių
2-3 v.š. grietinėlės

Batonėlius išlydom dubenyje ant karšto vandens garų. Įpilam grietinėlės, išmaišom iki vienalytės masės – atrodo kaip minkšta karamelė.
Suberiam kukurūzų dribsnius. Išmaišom.
Dedam į keksiukų arba saldainių popierinius lizdelius. Salžios Kalėdų dovanos
Paliekam atvėsti.

Čia tokius saldainius gali daryti vaikučiai savo tėveliams🙂 , bet ir patys bus laimingi gavę tokių traškančių saldainių🙂

O mano saldainių fabrikėlis uždarytas iki kitų Kalėdų …. o gal iki Velykų🙂

1 mintis apie “Saldžios Kalėdų dovanos – serija Nr.4

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s