Nekeptas trijų rūšių žuvies tortukas

Orų prognozės šventėms – toli gražu nešventinės. O gal kaip tik šventinės – juk namuose, kur jauku ir šilta, vienas malonumas susėsti  už  valgiais nukloto stalo, gurkšnoti vyną, dalintis įspūdžiais apie nuveiktus darbus ir svečias šalis, širdingai kalbėtis, žaisti stalo žaidimus ir pokerį🙂
Parepetavau nekeptą trijų rūšių žuvies tortelį. Šventėms jį paruošiu į formą, o kasdieniniam adventui labai tiko ir toks.Mano rankdarbiai 2012

Nekeptas trijų rūšių žuvies tortukas (3 vnt forminės duonos riekutės dydžio)

100 g silkės filė- silkės puselė (aš pirkau skandinaviškai marinuotą)Žuvies tortukas

100 g šaltai rūkytos lašišos gabaliukų (jų būna pirkti supakuotų maišeliuose )
100 g karšto rūkymo skumbrės (pusė vidutinio dydžio skumbrės)

400-500 g varškės masės arba rikotos (arba Filadelfijos tepamo sūrio)

12 riekių forminės baltos duonos (aš perku tik”Danišką” ir tik “Kimboje”🙂 )
druskos, pipirų, krapų (geriau džiovintų, bet aš pamiršau jų įdėti :))

Į tris dubenėlius sudedame skirtingų rūšių žuvį. Ten, kur skumbrė ar silkė, įberiame krapų (pati tai pamiršau įdėti, todėl truputėlį trūko spalvos). Susmulkiname smulkintuvo pagalba.
Varškės masę , padalinę į tris dalis, sumaišome su žuvimi. Jei reikia, įberiame druskos, pipirų ar prieskonių, kurie jums tinka prie žuvies. Galima į vieną sluoksnį įtarkuoti truputį citrinos žievelės .

Nuo duonos ( ji gali būti ir su sėlenomis ar grūdais ) nupjaustome pluteles.
Sluoksniuojame – riekutė duonos, sluoksnis varškės su sillke. Tas sluoksnis gausis apie 1 cm. Dedame kitą riekutę , tepame sluoksnį su lašiša, vėl riekutė ir sluoksnis su skumbre. Paskutinė turi būti riekutė duonos.

Jei liko šiek tiek kurios nors rūšies aptepo, juo galima aptepti tortelių šonus ir viršų.
Tortukus sudedame ant lėkštės , truputį paspaudžiant, aptraukiam maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą bent kelioms valandoms.Žuvies tortukas
Kalėdoms darysiu tokį sluoksniuotį į formą – išklosiu plėvele, tada prisluoksniuosiu duonos su užtepais ir paslėgsiu. Išėmusi iš formos, aptepsiu varškės ir kurios nors žuvies užtepu.

Tortukas man labai patiko. Riekutė su kava – priešpiečiai. Kelios riekutės su daržovių salotomis – vakarienė. Duona suteikia purumo ir subalansuoja rūkytos žuvies skonį. Nė kiek neprasčiau nei koks prabangus  „terine“🙂Nekeptas žuvies tortas

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s