Saldžios Kalėdų dovanos – serija Nr.2

Šiandien nuostabi diena – truputį magiška, truputį viltinga ir žadanti. Kaip rašo kosmoenergetikė Eglė (www.kosmoenergetika.lt), 2012.12.12 visą dieną bus labai aktyvios energijos, o nuo 12 iki 21 valandos ji rekomenduoja vizualizuoti tik pozityvius dalykus, kurių norėtumėm savo šeimai, šaliai, žemei , žmonijai.
Nepasišiukšlinkim🙂

Toliau vykdau saldžiųjų Kalėdinių dovanų gamybą.Eglutės 2012
Susidėjau pluoštą receptų ir iš eilės gaminu🙂

Atėjo eilė vokiškiems Kalėdiniams keksiukams. Gal tai ir ne visai keksiukai, gal labiau sausainukai-pyragiukai. Uždarame inde gali būti laikomi iki trijų savaičių – tai nuostabu, kad galima iš anksto pasiruošti. Viena bėda – kaip paslėpti tom trim savaitėm, nes skanūs… oi, kokie skanūs🙂

Kalėdiniai keksiukai ( apie 42-44 vnt.)

100 g sviesto ( minkšto)
80 g cukraus
vanilinio cukraus
150 g razinų (aš dėjau 50 g razinų,50 g džiovintų spanguolių ir 50 g supjaustytų abrikosų)Kalėdiniai keksiukai
2 v.š. romo (arba kokio nors stipraus aromatingo gėrimo)
2 v.š apelsinų sulčių (1/3 apelsino)
150 g kreminės varškės (aš naudojau panyrą, bet puikiai tiktų ribota ar saldus varškės sūrelis)
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
50-60 g sukapotų migdolų (aš pamaišiau įvairių rūšių – migdolų, graikinių ir lazdyno)
½ a.š. cinamono
½ a.š. kardamono
½ a.š. patarkuoto muskatinio riešuto
apelsino žievelė
cukraus pudra apibarstymui

Sausus vaisius indelyje užpilame romu ir apelsinų sultimis. Paliekame kuriam laikui, kad vaisiai sugertų aromatus ir suminkštėtų. Galima truputį pašildyti.
Sviestą ištrinam su cukrumi, vanile.Suberiame nutarkuotą apelsino žievelę.
Sudedame varškę, išmaišom.
Į dubenį su miltais suberiame kepimo miltelius ir prieskonius – cinamoną, kardamoną ir muskato riešutą.Kalėdiniai keksiukai
Sujungiame su varškės mase.
Sudedame vaisius.
Išminkome tešlą ir iškočiojame iki 1 centimetro storio.
Supjaustome kvadratėliais ar stačiakampiais (apie 42 vnt). Jei tešla išsikočiojo nelygiais kraštais, arba galite peiliu palyginti, arba nupjautus kraštus iškočioti naujai.
Plataus peilio pagalba ,kvadratėlius sudedam ant skardos , išklotos kepimo popieriumi, palikdami tarpelius.
Kepame 180-190 laipsnių temperatūroje su pūtimo funkcija apie 15 minučių – stebėkite kada gražiai paruduos.
Užbarstom cukraus pudra.
Prieš kepant galima keksiukus aptepti sviestu, bet aš to nedariau.
Kai atvėsta, sudedam į sandarų indą ir paslepiam (ypač jei paragavot :))

Pati nesuprantu, kodėl jie tokie skanūs. Trapūs kraštai, o vidus toks minkštas …čia matyt nuo romo🙂. Ir taip viskas dera – ir apelsino žievelė, ir vaisiai, ir riešutai…
Vyras nusitaikė ragauti – ei, sakau, tik kampinius🙂 Išragavo ir pareiškė – juk kai vienų kampinių nebėra, tampa kampiniais kiti🙂 …
Saldžiosios Kalėdų dovanos Nr.2 jau iškeptos, paslėptos ir laukia būti sudėtos į dėžutes, maišelius ar stiklainius.Saldžios Kalėdų dovanos

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s