Šokolado ir jogurto pyragas

Jau kurį laiką stebiu, kaip genys taršo padžiūvusį juodalksnį – kokia jėga jo snape – juk kitas taip ir smegenų sukrėtimą gautų…🙂
…jos liekną kamieną stuksena geniai, Naujų Metų dieną ją puoš mokiniai…

Jokių Naujųjų nieks nelauks – žiebiasi miestų eglutės jau nuo lapkričio🙂
Palanga apšoko visus miestus – pirmieji įžiebė miesto eglę. Valio ! Mirksi, žybsi, laša, varva – įvairiausios figūros pasklido po gatves, įsliuogė į medžius, apsivijo balkonus. Artėja šventės🙂Eglutė "Madam pareis vėliau..."

Namuose jau išrikiuota mano padirbintų eglučių alėja. Foto sesiją padariau, todėl galėsiu po truputį dalintis su jumis🙂
Kad jau užėjo tokia eglučių tema, užmačiau parduotuvėje eglutės kepimo formelę. Savaitgalį išbandžiau. Kepiau pyragą pagal receptą iš D.Lebovitz knygos „Saldus gyvenimas Paryžiuje“ – šokolado ir jogurto pyragaičiai. Ir vėl šokoladas🙂. Bet jogurtas – netikėta.

Šokolado ir jogurto pyragas (arba pyragaičiai )

200 g juodojo šokolado
125 ml aliejaus
125 natūralaus jogurto (aš naudoju pačios pasigamintą iš natūralaus pieno)Šokoladinė eglutė
200 g (1 stiklinė) cukraus
3 dideli kiaušiniai
200 g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
vanilės, migdolų ekstrakto (nebūtinai :))

Norma skirta 12 keksiukų. Man tešlos pasirodė labai daug, todėl kepiau 12 mažų keksiukų (kepurėlėse, kuriose pakuojami saldainiai ), eglutės formos pyragą ir dar vieną mažą pyragiuką kavos užsukusiai draugei.

Tešlos ruošimas vyksta trijuose dubenyse:
1 dubuo. Sudedame sulaužytą šokoladą , įpilame pusę normos aliejaus ir uždedame ant puodo su verdančiu vandeniu. Maišome kol pasidarys vienalytė masė. Nukeliam nuo garų ir paliekame atvėsti, kol darome sekančius žingsnius.
2 dubuo. Sumaišome likusią dalį aliejaus, cukrų, kiaušinius, jogurtą, vanilę arba jos esenciją, migdolų ekstraktą (nu nemėgstu ir nededu :)).Išplakame mikseriu iki purios masės.
3 dubuo. Beriame miltus, kepimo miltelius, druską. Išmaišome.
Miltuose padarome įdubimą ir supilame 2-o dubens turinį. Pamaišome.
Supilame 3-čio dubens masę , gerai išmaišom ( aš pasidarbavau mikseriu). Tešla blizganti ir puri.
Formą pasirinkite savo nuožiūra – būtų gerai, kad nereikėtų kepinio apversti – man teko iš eglutės formos išversti , kad dugnas taptų viršuje, todėl reikėjo peiliu nupjauti labai romantiškai prasižiojusią pyrago dalį🙂
Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių, o kepimo trukmė priklauso nuo jūsų pasirinktos formos dydžio – mano mažučiai keksiukai kepė 10 minučių. Pyragėlis prie kavos – pusvalandį, o eglutė – 40 minučių. Testas – medinis iešmelis turi būti ne šokoladinis o sausas.

Eglutės viršui panaudojau 50 g lydyto šokolado su 0,5 šaukštelio sviesto ir keletu šaukštų pieno. Aišku, kad reikėjo balto šokolado ir raudonų kokoso drožlių, bet jau antrą kartą nusiperku ne baltą šokoladą o pienišką( tik kodėl juos vynioja į baltą pakuotę? ), todėl teko panaudoti margaspalvius pabarstukus. O juk galėjo būti eglutė su baltu glaistu, apibarstyta raudonom drožlėm ir lazdyno riešutais.
Nepaisant sugriuvusių mano puošybos planų, skonis – nuostabus. Pyragas tiesiog tirpsta burnoje – lengvas, trapus, bet  sodraus skonio. Puikiai dera su plakta grietinėle, ledais, vyšnių uogiene.Ir keksiukai
Tai jau trečias šokoladinio pyrago variantas per šį mėnesį – jau atrodytų gana, bet kad taip skanu…ir vėl akys kliūva už šokolado…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s