Šokoladinis kriaušių pyragas

Pagaliau baigėsi rinkimų ruja – prasidės kasdienės rietenos, santykių aiškinimaisi ir turto dalybos…
Praradau laiko pojūtį – ar rytas, ar vakaras – visą laiką tamsu. Toje tamsoje net galva susisuka – perku baltąjį šokoladą tortukui draugės gimtadieniui – nusiperku juodą. Noriu įkelti tortuko receptą – nuotraukas ištrinu. Tačiau šiandien dangus lyg katinuko pripėduotas – tokiais lengvais debesiukais ir saulėta🙂
Namai vėl virto Kalėdų senio rezidencija – vėl kuriama Kalėdinių eglučių alėja ir vis dar turiu tuos pačius elfus, nors ir senstelėjusius🙂. Katinas tai dar parodo interesą patupėdamas po kėde ,užpuldamas siūlų kamuolį ar  riedantį karoliuką, o šunė tai neberodo jokio intereso mano kūrybai – maždaug „duok man ramiai pamiegoti ant mielojo paklotuko…“ Bet ateina savaitgalis – norisi kažko  šokoladinio ir šilto🙂.
Prabėgo metai, kai kepiau šokoladinį  pyragą su kriaušėmis.  Šiandien – šokoladinis  kriaušių pyragas – toks „aukštyn kojom“ arba „žemyn galva“🙂

Šokoladinis  kriaušių pyragas

4-5 kriaušės (nemažos)
125 g miltų
125 g cukraus arba 100 g cukraus pudros
25 g kakavos (2 v.š. su kaupu)
1 a.š. kepimo miltelių
150 g sviesto
2 kiaušiniai

Viskas vyksta neįtikėtinai greitai.
Kol lupame kriaušėms odą ir išpjaustom sėklas, įsijungiam orkaitę , kad įkaistų iki 200 laipsnių.
Į virtuvinį kombainą arba į didesnį dubenį (jei tešlą maišysime mikseriu) suberiame miltus, cukraus pudrą, kakavą, kepimo miltelius.
Supilame minkštą sviestą.
Plakant, dedame po vieną kiaušinį.
Kepimo formą ištepame sviestu ar aliejumi . Sudedame per pusę perpjautas kriaušes – jei kriaušės didelės, galima pjauti į 4 dalis, bet į formą dedame plokščiąja dalimi žemyn .
Užpilame tešlą ant sudėtų kriaušių.
Kepame 25-30 minučių – pyragas viduje būna dar skystas. Jeigu mėgstate tokį tešlinį kremą – tai ir puotaukite, jei mėgstate pilnai iškepusį – dar kepkite 10 – 15 min, sumažinę temperatūrą iki 160 laipsnių.
Skanus ir karštas (atsargiai – kriaušės pavojingai karštos ir skanios :)) , ir atšalęs. Ir kitą dieną skanus (jei lieka). Puiki vakarienė – pasidarai didelį puodą arbatos arba kakavos, pakabini kriaušių su šokoladiniu debesėliu, įkrenti į foteliuką… Taip, kaip obuoliui tinka cinamonas, taip kriaušei – šokoladas. Visiško komforto ir ramybės būsena. Kriaušės tampa neįtikėtino skonio ir geltonos tartum saulytės, o šokoladinis fonas purus su traškia plutele.
Šokoladinė savaitgalio puokštė.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s