Kanadietiškas obuolių pyragas

Susitraukusioj gamtos spalvų paletėje net kuklus kraujažolės žiedynas atrodo stebuklingai.
Akys sugaudo net menkiausią spalvos apraišką – kekę erškėtrožės vaisių, šalną atlaikiusį chrizantemos žiedą, supūstą glėbį auksinių lapų, įkibusius obuolius ant belapių šakų.

Šiemet – obuolių metai. Visą rudenį stebėjausi, kad tai neįtakoja obuolių kainos🙂. Užtai radau turgelyje močiutę, kuri  obuolinius monstrus parduoda – kiekvienas nemažiau nei pusė kilogramo. Nusipirkau vieną🙂 – papuošiau stalą – visi dyvojasi jį pamatę. Belieka tik įsivaizduoti , kaip tokio dydžio obuolius šakos išlaiko.

Draugė atsiuntė kanadietiško obuolių pyrago receptą. Nesudėtingas ir puikus (ir pyragas ir receptas :))

Kanadietiškas obuolių pyragas

300 ml miltų (ne sverti, o matuoti)
0,5 a.š. druskos
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
100 ml cukraus (85 g)
1 didelis kiaušinis
50 g sviesto
100 ml pieno
3-4 nedideli obuoliai

Viršutinis pyrago sluoksnis (crumb)
4 v.š. rodo cukraus
2 v.š. miltų
1 a.š. cinamono
2 v.š. sviesto

Pasiruošiam obuolius – nulupam ir supjaustom nedideliais kubeliais.
Dubenyje sumaišom miltus, druską, kepimo miltelius, cinamoną ir cukrų.
Sumaišome kiaušinį, minkštą sviestą ir pieną. Supilame į sausus produktus, išmaišome.
Tešlą supilame ant supjaustytų obuolių ir išmaišome.
Supilame į riebalais išteptą formą.
Paruošiame viršutinį pyrago sluoksnį: galima peiliu sukapoti sviestą su miltais, cukrumi ir cinamonu. Aš viską subėriau į virtuvinį kombainą ir per kelias akimirkas gavau trupinius🙂
Suberiame ant pyrago.
Kepame apie 30-40 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Iškepusį atvėsiname ( nors karštas – nerealiai skanus🙂, o jei dar su ledais…)
Pyragas dėl cinamono – neįprastos spalvos – toks šiltai romantiškas. Ragaujant net nesusigaudai, kad tai paprastas obuolių pyragas🙂. Tas viršutinis sluoksnis prabangiai traška(aš dar saują žemės riešutų įbėriau). Galima pabarstyti cukraus pudra.
Pyragas buvo skanus ir po 3 dienų🙂 – plutelė nebe traški, bet puikiai įsiliejanti į pyrago visumą🙂. Netikėtas, nesudėtingas ir labai skanus.
Ačiū, Egluže🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s