Šokoladinis pyragas su moliūgu ir riešutais

Šiandien paskelbta, kad Lietuvos gerovės indeksas pakilo vienu punktu (iš 44 į 43 vietą). Valio !
Tikrai jaučiu, kaip kasdien gyvenu vis geriau ir geriau🙂

Nei apsidairyti nesuspėjau, kaip prabėgo mano blogo metai.
Šimtas įrašų. Šimtas receptų.Mano sėkmes ir nesėkmes atsisakęs fotografuoti gerasis objektyvas. Išsipūtęs receptų sąsiuvinis (tas gražusis su raudonu kaspinu :)), segtuvai su patiekalų receptais ir idėjomis, straipsniai apie maistą bei sveikatą.
Kai įdomu, tai nėra tam galo.
Matyt , per metus ir mano „Madamos“ palypėjo vienu punktu🙂. Vis daugiau patiekalų nuotraukų užsiguli kompiuteryje – ko gero tapau reiklesnė. Vyrui neretai tenka įžnybti į šoną, kad nepamirštų pasidžiaugti tuo, ką valgo , o draugai stebisi, kad jis vis nestorėja🙂.
Smagiausia, kad pačiai labai patogu pasinaudoti savo receptų įrašais – vakar paruošiau populiariausius tarp skaitytojų „Marinuotus kopūstus“. Šiandien ragauju – nuostabūs. Gal bent vienu punktu geresni nei pernai🙂
Metų sukaktuvių proga derėtų iškepti kokį tortą, bet tam reikia LABAI didelio įkvėpimo🙂
Šiandien įkvepiu greitai paruošiamą šokoladinį pyragą (pagal J.Oliverį) su moliūgais ir riešutais.

Šokoladinis pyragas su moliūgu ir riešutais

200 g juodojo šokolado
250 g sviesto
200 g cukraus
žiupsnelis druskos
6 v.š. kakavos miltelių
1 v.š. imbiero (gal geriau cukruotas, bet aš dėjau žalią )
4 v.š. miltų
4 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių
200 g nuvalyto moliūgo
keli šaukštai sirupo
2/3 stiklinės pakepintų žemės riešutų (galima ir kitokių)

Viskas vyksta labai paprastai ir greitai🙂
Į virtuvinį kombainą (antgalis su peiliukais) sudedame sulaužytą gabaliukais šokoladą, minkštą, bet neišlydytą sviestą, cukrų, žiupsnelį druskos, kakavą, imbierą ir miltus su kepimo milteliais.
Kol viskas malasi, įjungiame orkaitę , nustatę  200 laipsnių temperatūrą.
Į tešlą ,besisukančią kombaine, įmušam po vieną kiaušinį.
Moliūgą supjautom šiaudeliais ar kubeliais . Apšlakstom sirupu.
Kepimo formą (mano forma 30×24 cm) išklojam kepimo popieriumi ir sukrečiame šokoladinę tešlą.
Moliūgus ir riešutus suberiame ant viršaus ir truputį įspaudžiame į tešlą – labai persistengti nereikia, nes kepant, tešla pakils ir dailiai apglėbs moliūgus ir riešutus.
Kepame apie 20 min. (pagal Oliveri – 14 ), bet man po 14 min. neatrodė, kad pyragas iškepęs. Susidariusi viršutinė luobelė gražiai įtrūkinėja, o centre turi būti truputį liulanti masė.
Išėmus iš orkaitės, paliekame atvėsti. Nuodingai skanus ir šiltas ir visai atvėsęs🙂
Atrodo tarsi rudeninis paveikslas. Jei ne moliūgas , dėčiau džiovintų spanguolių ar vyšnių, gal pjaustytų abrikosų. Moliūgas netikėtai suteikia gyvumo , paskendęs burnoje tirpstančioje šokoladinėje masėje. Oliveris siūlo užtarkuoti apelsino žievelės, bet man užteko spanguolių sirupo ant moliūgo🙂

Paprasta, greita ir nuodėmingai skanu.

4 mintys apie “Šokoladinis pyragas su moliūgu ir riešutais

  1. Nespėju su tavim visų gardumynų gaminti.Tikiu jog tai nuostabu.Aš kaip ir kai kas iš jūsų artimų,jų nesuprantu,kaip nesikeičia jūsų formos.Nesykį pažadu sau šventėms įtraukti tuos tavo naujuosius atradimus,pasiūlymus.Tikrai skamba nuostabiai,o dar tos nuotraukikės.Visada norėjau naujovių,tai nuostabu,kad tai pavyksta tau.Skanaus ir sėkmės.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s