Sterkas, sušildytas kokosu

Nuo mano lango dingo voratinklis ir jame dalį vasaros besisupęs voras. Nesigirsiu apie fobiją vorams, nes už lango jis ne toks baisus – netgi įdomu buvo stebėti jo medžioklės ypatumus🙂
Beveik džiaugiuosi, kad netikėtai mane užpuolęs virusas neleidžia išeiti iš namų – subjurus orams, miela kuistis po namus, kad ir apsikabinus servetėlių dėžutę. Esu pasipiktinusi – aš ir virusas – nesąmonė ! Nesuderinama ! O jis, bedraskydamas man gerklę ir šokdamas pasiutpolkę nosyje, vaiposi – kokiom arbatytėm girdysi, a?
Namai pakvipo imbiero – aviečių sulčių – medaus , ramunėlių – medaus arbatomis, šalavijų nuoviru (gargaliavimui), šaltalankių sulčių želė (juk tiek daug vitamino C ). Per kelias subjurusias dienas pasikeitė ir organizmo poreikis maistui – norisi labiau šilto, tiršto ,žemiško ir aštraus.
Mažo miestelio privalumas – ryte žvejo atvežta žuvis. Šį kartą – sterkas. Sušildysiu jį kokoso drožlėmis.

Kokosinis sterkas su kokosiniais obuoliais ir pupelėmis

Pietūs dviems:
350 g sterko filė (be odos)
2 obuoliai
1/3 stiklinės pupelių (pirkau juodai alyvines )
1 kiaušinis
2 šaukštai miltų
apie 40 g kokoso drožlių
druskos, cukraus, žolelių žuviai, aliejaus kepimui

Iš karto apie pupeles – jos visai nebūtinos šiam patiekalui – kitą kartą dvigubinčiau keptų obuolių – patiekalas ir taip sotus. Tiesiog negalėjau turguje pro jas praeiti – nerealaus grožio, šviežios ir blizgančios. Jei vis tik ruošite su pupelėmis, pradėkite anksčiau, kad spėtų išvirti.

Pupeles užpilam dvigubai didesniu kiekiu vandens. Geriau užmerkti iš vakaro, bet aš niekada to nepadarau, nes kiekviena diena rutuliojasi netikėtai🙂. Jei pupelių reikės pietums, per pusryčius užverdu, įdėjusi druskos, ir palieku nokti. Jei pupelės didesnės – užvirinu dar kelis kartus. Jei jos vis dar kietos – pavirinu keletą minučių prieš pat patiekimą.

Sterką išdarom: nukerpam pelekus, nuskutam žvynus, nuimam filė ir nuneriam odą. Iš galvos, odos ir kaulų galim išvirti žuvienę (ypač jei turim daugiau žuvies ).
Sterko filė truputį pasūdom, pabarstom žolelėmis žuviai.
Pasiruošiam obuolius. Perpjaunam pusiau, išimam sėklas, nulupam. Kiekvieną puselę apipjaustom , kad būtų patogu apkepti iš visų pusių ( stačiakampio formos). Padruskinam ir pabarstom cukrumi.
Išplakame kiaušinį su šaukštu vandens.
Į atskiras lėkštutes įberiam miltų ir kokoso drožlių.
Į keptuvę įpilam kiek daugiau aliejaus. Apvoliojam obuolius ir žuvį miltuose, kiaušinio plakinyje ir kokoso drožlėse. Kepame ant nedidelės ugnies.

Pupelėms serviruoti išviriau keletą didelių makaronų kriauklių. Galima pupeles patroškinti su svogūnais, salierais , morkomis ar obuoliais – čia kas kaip mėgstate.

Skaniausia – švelni žuvis su traškia kokosine luobele ir saldžiarūgščiai obuoliai, sušildyti kokosu. Sotu, bet nesunku. Sterkas nėra labai sultinga žuvis, todėl jam labai tiko kiaušinio plakinys ir kokosų drožlės – neleido išbėgti sultims, suteikė švelnų kokosinį riebumą. Obuoliai, apkepti su kokosų drožlėmis – ne tik garnyrui, bet ir desertui – labai labai skanu. Keli lašeliai avietinio acto padažo suteikia dar vieną skonio ir kvapo natą.

Šildykite savo namus naujais kvapų bei skonių deriniais ir būkite sveiki !

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s