Blynai, belaukiant šilumos

Šiandien premjeras paskelbė, kad krizė Lietuvoje baigėsi…
Nuo šiol gyvensim vis geriau ir geriau, nes viskas auga, žydi ir klesti…
Dienos, praleistos Vilniuje – realus premjero žodžių atspindys. Dolce vita … net seilė varva.
Plaikstosi ilgi gėlėti sijonai, švytuoja plikos blauzdos ir nugaros. Kad galėtum pritūpti vienoje iš ūžiančių terasų,  turi būti laimės kūdikis arba gerokai patrypčioti šalia, jei iš anksto neužsisakei vietos, kad galėtum nužiūrinėti praeinančius, oriai gerdamas baltąjį vyną…

Atvažiavau į Vilnių kaip eskimė iš Čiukčių pusiasalio – kai prie jūros temperatūra nepakyla aukščiau 10 laipsnių, sunku suvokti, kad už 300 kilometrų toks karštis.
Akis gali išsinarinti begaudydamas visus žalius atspalvius –  pavasario žaluma gali varžytis su Abu Dabio mečetės kilimu, kuriame įausta virš 20 žalių atspalvių (nes šeichui žalia spalva labai patinka)
Vilniuje jau žydi kaštonai…

Po gastrolių Vilniuje, šaldytuve – ne kažkas🙂. Vyrui vakarienei leidau rinktis – arba makaronai su pomidorais, arba blynai. Ai, sako, kur tave fantazija nuneš, tą ir daryk…
Kokia čia fantazija – blynai ir makaronai, bet įmušus į dubenį kiaušinį – įsijungė „kad ir nežmoniškai, bele kitoniškai…“

Kitoniški blynai (2-3 asm)

1 kiaušinis
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai majonezo
100 ml pasukų ( būtų geriau pienas)
¼ a.š. kepimo miltelių
8 v.š. su kaupu kukurūzų miltų
1  šokolado plytelės padala
medaus, trintų uogų, aliejaus kepimui

Į dubenį įmušam kiaušinį, į beriam cukrų ir išplakame mikseriu. Būtų puiku, jei trynį ir baltymą plaktumėte atskirai – paprastai tai atsiperka🙂
Į plakinį įdedam majonezą , sumaišytą su kepimo milteliais.
Supilame pasukas (geriau – pieną), viską išplakame.
Dedame miltus, plakame.
Suberiame tarkuotą šokoladą.
Blynų masė kaip tiršta grietinė. Dedame po didelį šaukštą į keptuvę ( nusipirkau puikią keptuvę su „Iki“ taškais) su aliejumi .
Iškepusius blynus, akimirkai sudedam ant popieriaus, kad susigertų aliejaus perteklius.
Valgome su trintomis mėlynėmis (ar kitokiomis uogomis) ir medumi.

Blynai kaip blynai, bet tokie traškūs ir neriebūs. Norėjau, kad labiau išsipūstų kepant. Kai įeini į namus iš lauko – nėra keptų blynų kvapo – tik kepamo pyrago🙂

Pozityviai geltoni ir lengvi . Kam patinka netikėti sprendimai – galima valgyti kaip garnyrą prie vištienos, tik uogienę bruknėmis ar spanguolėmis reikėtų pakeisti, o medų panaudoti paukštienos marinavimui.

Už lango – nepadorus šaltis, o namai kvepia pyragu ir medumi. Saldus gyvenimas…:)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s