Nekalti gundymai Šv.Patriko dieną

Kovo 17 –oji – Šv.Patriko diena.
Lietuvoje gal ir ne itin žinoma šventė, bet mūsų tautiečiai Airijoje  tikrai ją švenčia. O airiai švenčia visame pasaulyje.
Šv.Patrikas – airių šventasis ir globėjas, skiepijęs krikščionybę Airijoje. Šios dienos simbolis – žalias trilapis dobilo lapas ,atspindintis Šv.Trejybę.
Žalia šventė šiemet neaplenks ir Vilniaus – bus žaliai nudažytas Vilnelės vanduo .
Aišku, kad šventė neapieis be „Guiness“ alaus – šią dieną jo išgeriama 10 mln. pintų🙂

Savo virtuvėje „sužaliavau“ nuo pusryčių – paruošiau žaliųjų vynuogių, kivi, duoneles aptepiau žaliu sviestu ir padariau sumuštinių su agurkais. Esu skaičiusi, kad Anglijos karalienė tokiais sumuštiniais vaišina atėjusius pas ją į svečius anūkus🙂

Tęsdama operaciją „talija“, savaitgaliui susukau tokį „nekaltą“ varškės desertą🙂, kurį ruošiu labai dažnai , nes jis  lengvai persikūnija iš kasdienio desertuko į prabangų tortuką.

Varškės tortukas

180 g šokoladinių sausainių
800 g varškės sūrelių masės (p-vėse „Čia“ parduodama sveriama ) ar kitokio pavidalo varškės
100 ml grietinėlės
100 ml pieno
2 v.š. želatinos
2 puselės konservuoto persiko
saujelė čijos (chia) sėklų (galima dėti aguonų)

Šį kartą tortukas buvo su persikais ir čijos sėklomis (čia naujas atradimas – šios sėklos ypatingai vertingos dėl jose esančių vitaminų ir  skaidulų), tačiau kaskart jis gali būti vis kitoks – su trintomis uogomis, kelių spalvų ir skonių sluoksniais, su sausainiais ir be jų, su medumi ar šokolado drožlėmis.
Jis niekada nesusmenga, nes jo nereikia kepti🙂

Želatiną užpilu vandeniu, kad išbrinktų.
Varškės masę galima naudoti kokią norite – nuo ricotos, varškės masės iki vanilinių sūrelių ar paprasčiausios varškės – jei masė nesaldi, pagal skonį dėkite cukraus. Masė turi būti vienalytė – be gumuliukų.
Supilam pieną, grietinėlę (jei naudosite varškę, pilkite 200 ml grietinėlės vietoj pieno).Išplakam mikseriu.
Išbrinkintą želatiną ištirpinam karšto vandens vonelėje ir , plakdami, srovele supilam į varškės masę.
Šį kartą naudojau išverčiamą formą, todėl formos dugne – būsimas tortuko viršus. Formą išklojam maistine plėvele, išdėliojam supjaustytą persiką, užberiam čijos sėklų. Sudedam varškės masę ir užberiam sulaužytais sausainiais, juos įspaudžiant į masę.
Jei darysite tortuką su trintomis uogomis, užmerkite kiek daugiau želatinos.
Formą dedam į šaldytuvą iki kol sustings (aš mėgstu pasidaryti iš vakaro).
Išverčiam į lėkštę, nulupam plėvelę.

Tiesiog kalcio bomba🙂
Nustebinkite patys save, kurdami savąjį varškės desertą.

3 mintys apie “Nekalti gundymai Šv.Patriko dieną

  1. Atgalinė nuoroda: Braškinių desertų pynė « ma'da'mos

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s