Draugės gimtadieniui – ir sausainių bučinukai

Vieną populiariausių įrašų kviečiu skaityti naujame  Ma’da’mų puslapyje. Tiesiog spustelėkite čia

Matau kaip parskrenda gulbės. Pavasaris…
Šiandien – draugės gimtadienis.
Man labai patinka gimtadieniai, o ne pačios – ypač. Kaip smagu galvoti iš anksto apie dovanas, siurprizus ir staigmenas. Vieni švenčia gimtadienius. Kiti – pabėga nuo jų.
Vieni renka dovanas pagal save, kiti – iš tolo gaudo informaciją, kas patinka sukaktuvininkui.
Galvoju, kad gimtadienis – tiesiog proga sukviesti mielus sau žmones, pasidžiaugti, pabendrauti. Prieš šventę dažnas pagalvoja – ai, kam čia man to rūpesčio . Geriau įlendu į kokį  SPA ir lepinuosi pats sau vienas. Nebūkime savanaudžiai – juk taip smagu dalintis džiaugsmais su artimaisiais ir draugais. Šventes reikia švęsti🙂
Jau turiu idėjas kaip švęsim artimiausius šeimos gimtadienius .
Žinodama, kad draugė užsuks ryte kavos, suskubau kepti sausainukų – bučinukų.
Paprastučiai, bet tokie trapūs – atrodo taip ir taikosi su bučkiu šokti į burną🙂

Sausainukai – bučinukai

200 g sviesto
250 g varškės (aš naudojau panyrą)
1 stiklinė miltų ir dar truputis – pabarstymui
vanilinio cukraus
½ stiklinės cukraus

Tešlą pasidariau iš vakaro – sutaupiau laiko šį ryt🙂
Į dubenį dedam minkštą sviestą – nereikia jo išlydyti, pakaks , kad būtų minkštas.
Sudedam varškę – jei varškė sausoka ir sušokusi gabalais – pertrinam per sietelį. Aš naudojau panyrą – vienas malonumas jį minkyti🙂
Suberiam miltus, vanilinio cukraus ir viską išminkom.
Dedam į šaldytuvą bent pusvalandžiui.
Pabarstom miltais stalą ir iškočiojam tešlą plonai. Tada paimam norimo skersmens apvalią formelę ar stiklinėlę (mano buvo 6 cm skersmens) ir išspaudžiam apskritimus tešloje.
Į lėkštelę įsipilam cukraus ir, paėmę kiekvieną skrituliuką, vieną pusę delnu spustelim į cukrų.
Tada cukrine puse į vidų, perlenkiam per pusę ir dar per pusę. Kraštelius pamaknojam į cukrų, o kampą truputį suspaudžiam, kad sausainukas neišsižiotų.
Sudedam į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepam apie 15 minučių 180 laipsnių karščio orkaitėje.
Kadangi dariau iš pusę tešlos normos, pasirinkau nedidelio skersmens formą, bet jeigu darysite iš visos normos, išspauskite didesnius skrituliukus – tada ir bučkiai bus didesni🙂
Mano bučinukai gavosi vieno kąsnio – įsidedi į burną ir trakšteli trapi tešla su cukraus kristaliukais.
Bučiuotumeis taip ir nesustotum🙂
Su gimtadieniu, mano miela drauge!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s