Angeliškos pusnys ir obuolių pyragas pagal Cvetajevą

Taip gražiai prisnigo, kad norisi griūti į pusnį ir tapti angelu.

Dangus kaip rausvai melsvas arimas, gieda sniegenos – tik mudvi su šune drumsčiam tylą, vaduodamos takelius iš sniego patalų.
Mano žiemos kelias driekiasi link austriškos žiemos  ( tikra varlė keliauninkė :)), tai tik spėju daiktus perdėlioti .
Dar rudenį draugės kepė Cvetajevos obuolių pyragą – liepė būtinai ir man kepti🙂. Jau pavasaris ant nosies, o aš jo taip ir neišbandžiau. Matydama vystančius obuolius, prisiminiau tą receptą (http://forum.say7.info/topic3383.html) .
Pakeičiau formą (labai norėjau išbandyti nusipirktas mažas formeles :)), vieną produktą kitu ir – štai kaip man pavyko :

Obuolių pyragas ( pagal Cvetajevą )

Tešlai:
200 g miltų
100 g grietinės
150 g sviesto
½ a.š. kepimo miltelių

Įdarui:
4 v.š. cukraus (originale – 1-1,5 stiklinės
1 kiaušinis
250 ml pieno (originaliame variante naudojama grietinė)
1 a.š. cinamono
2 v.š. miltų
5 pavytę obuoliai🙂
6-8 datulės
saujelė graikinių riešutų

Dubenyje užmaišom tešlą. Viskas paprasta ir greita – išlydom ir atvėsinam sviestą, sujungiam su miltais ir grietine. Dedam į maišelį ir į šaldytuvą. Tokia tešla gali stovėti šaldytuve ilgai , o kuo ją pralinksminti – kiekvieno fantazija ir galimybės🙂
Nulupam obuolius ir supjaustom tarkos – mandolinos pagalba (taip greičiau, bet galima ir rankomis supjaustyti skridinėliais)
Kiaušinį išplakam su cukrumi iki putų, suberiam cinamoną, miltus.
Plakant, supilam pieną.
Iškočiotą tešlą dedame į formą (aš išsikočiojau nedidelių blynukų savo mažom formelėm ) taip, kad liktų borteliai.
Sudedam supjaustytus obuolius, smulkintas datules, riešutus.
Supilame pieno plakinį.
Kepam orkaitėje 180 laipsnių karštyje.
Tokius mažus pyragėlius galima patiekti su ledais ar grietinėle.

Trapučiai, kvapnūs, su sultingais obuoliais. Puikumėlis !
Ačiū, draugytės, už receptuką – bent taip pabendraujam, bet žadu pasitaisyti🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s