Mamos gimtadieniui – bandelės su cinamonu

Vieną populiariausių įrašų kviečiu skaityti naująjame Madamų puslapyje. Tiesiog spustelėkite čia

Kuo daugiau išmokstu šiam gyvenime, tuo labiau jaučiu, kad dar nieko nežinau.

Tik užkliudau kokį sluoksnelį, pradeda vertis klodai ir neregėti gyliai. Atrodo, atsiverti knygą – lyg ir tas girdėta, ir anas, bet kuo toliau į mišką, tuo daugiau malkų…
Savaitgalį praleidau Maksimo Volodino seminare „Ajurveda šiuolaikiniam žmogui“  (juk norisi būti „šiuolaikiniu žmogumi“ :))
Regis, „ajurveda“ tikrai ne pirmąkart sutiktas žodis mano galvoje, tačiau po šio seminaro pasijutau visiškai „žalia“. Galva ūžia nuo įdomiausios informacijos – oi, kaip dar daug  nežinau, bet noriu sužinoti. Jau po pirmos paskaitų dienos, parlėkusi namo, bandžiau sugriauti ir iš naujo sustatyti tėvų ir dukros mitybą🙂
Tačiau turiu sutikti, kad ne nuo mitybos reikia pradėti, o nuo minčių – mityba tik įrankis palaikant sveikas mintis sveikame kūne🙂

Mamos gimtadienis. Žinau, kad ji labai mėgsta mielines bandeles, bet su mielėm dar neteko pyragų kepti (kai bent kulinarė :)). Pagalvojau, kad jei jau bandyti, tai tik pagal meistrų receptus. Nusižiūrėjau Beatos virtuvėje keptas bandeles su cinamonu ir kardamonu (http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/cinamono-ir-kardamono-bandeles-pagal-tessa-kiros/).

Man sekėsi štai kaip:

Mielinės tešlos bandelės su cinamonu 

250 ml pieno
100 g cukraus
25 g šviežių mielių
1 kiaušinis
125 g sviesto
2 a.š. malto kardamono (aš ,aišku, dėjau imunitetą stiprinantį prieskonių mišinį :))
1 a.š. druskos
650 g miltų

Įdarui:
2 a.š. cinamono
50 g cukraus ( dėjau rudąjį)
80 g minkšto sviesto (man tiek netilpo – būtų užtekę ir 60 g)
1 kiaušinis aptepimui
4 v.š. maltų lazdyno riešutų (riešutai – nuo manęs; juk kiekvienas menininkas nori ką nors savito pridurti :))

Į dubenį supilam pašildytą pieną, cukrų ir sudedam mieles. Gerai išmaišom, uždengiam ir padedam šiltai.
Kai pienas tampa putomis, įmušam kiaušinį, supilam ištirpusį, bet nekarštą sviestą, prieskonius, druską ir gerai išmaišom.
Suberiam miltus. Tada jau minkom rankom. Pradžioje atrodo, kad tešla suklijuoja rankas, bet minutė kita – ir tešla tampa tokia, kad 10 minučių ją paminkyti, pasirodo didžiausias malonumas.
Pridengę  dubenį su tešla, vėl pastatome šiltai .
Po geros valandos prisiminiau tešlą – ji taip gražiai išsipūtusi, kad net kočioti gaila🙂
Padalinam į dvi dalis. Iškočiojam 1 cm storio stačiakampį, aptepam sviestu, apibarstom maltais riešutais, cinamonu (nusipirkau barstyklę cinamonui :)), cukrumi.
Tešlą suvyniojame į dešrą.
Ne iškarto supratau kaip padaryti krokodilo dantis pagal Beatą – tikrai labai seniai juos bepiešiau. Maždaug 3 cm pločio ritinėlį perpjaunam įstrižai, kad vienas kraštas būtų 2 cm, o kitas – 0,5-1 cm. Tada vieną gabalėlį dedam lygiuoju galu ant stalo ,o atsikišusį kampą spausdami tarytum atveriam langą įdarui. Tiesiog atsipalaiduokit ir viskas pavyks🙂
Taip paruoštas bandeles sudedam ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepam kiaušiniu, apibarstom cukrumi ir paliekam šiltai, kad dar kartą pakiltų.
Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių ir, jei bandelės jau pasipūtė, pašaunam 15-20 minučių kepti.
Taip pat sutvarkom ir antrą dalį tešlos .

Šypsausi kaip jaunas mėnulis🙂. Ar čia suveikė „pirmo karto“ sindromas, bet tokio malonumo seniai neturėjau. Taip! Ir aš moku kepti iš mielinės tešlos!
Tos bandelės tokios lengvutės, viduje minkštutės su traškia cukruota odele … O jau kvepia…
Visai tokios, kaip mano mėgstamame „Cinabon“ – net nereikia skristi į Dubajų🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s