Protingas pyragas

Šį įrašą kviečiu skaityti naujame Ma’da’mų puslapyje, paspaudus Čia

Ką darote, kai jums nesimiega?
Skaičiuojate avytes, meldžiatės, bandote atsakyti toms mintims, kurios lenda į galvą?
Ir ko tik šiąnakt nenuveikiau – ir biznio planų prikūriau, ir jau uždirbau🙂, ir visus artimus žmones aplankiau. O jau kiek avyčių buvo… Net visus „Gyvenimo meno“ kursuose išmoktus kvėpavimus išbandžiau – niekaip užmigti nepavyko. Ir galvoju – bausmė tai, ar palaima ?

Kai už lango toks saulėtas šaltukas – taip smagu suktis šiltoje virtuvėje.
Jau seniai rusiškoje internetinėje svetainėje buvau užtikusi „protingą pyragą“ – su daug cukraus, margarino ir kiaušinių – savaitgalį išbandžiau. Sakau, vėl šventės artėja – gal kam prisireiks🙂

Protingas pyragas

8 kiaušiniai
250 g margarino
225 g miltų
2 v.š. vandens
1 l pieno (šilto)
vanilės
300 g cukraus
1 apelsino žievelė

Tai bent, kiek produktų reikia🙂, bet pyragas išeina didžiulis – kitu būdu pabandysiu kepti pusę normos.

Kiaušinių baltymus atskiriam nuo trynių.
Trynius, cukrų (dėčiau tik 2,5 stiklinės – man per saldu ) ir vandenį išplakam mikseriu.
Plakinį sujungiam su išlydytu ir atvėsusiu sviestu.
Įtarkuojam apelsino žievelę .
Plakant, sudedam miltus.
Puodelyje pašildom 1 litrą pieno iki kūno temperatūros ir dalimis supilam į tešlą.
Išplakam baltymus ir sujungiam su paruoštu plakiniu.
Tešla visiškai skysta – nedvejokite – tokia ir turi būti.

Formelę aukštais kraštais (mano 26×34 gal kiek didoka ) ištepame aliejumi, pabarstome miltais. Supilame tešlą. Kepti reikia 1 valandą 20 minučių orkaitėje 175 laipsnių temperatūroje. Pagalvojau – tiek ilgai keps, tai viršų pridengiau folija.
Kitas to paties pyrago kepimo būdas – formelę su tešla įdėti į didesnę formelę su vandeniu – aš dar nebandžiau, bet būtinai pabandysiu.

O „protingas“ tas pyragas todėl, kad, kepant,  tešlos sluoksnis susidaro tik viršuje, o kita dalis – lyg sūrio pyragas arba kiaušinių pudingas.
Norint ragauti reikia atvėsinti. Atvėsusį galima pabarstyti cukraus pudra ar cinamonu, prieš tai išsikirpus kokias nors formeles. Puikus pyragas Valentino dienai – juk galite išsikirpti daug širdelių🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s