Du požiūriai ir mangų “Lassi”

Anądien Naglis Šulija, pranešdamas apie orus, paskelbė, kad galima siųsti nuotraukas į televiziją su žiemos vaizdais.
Jau naktį išgirdau, kad lyja. Lauke – tik žiemos likučiai. Galvoju, net fotografuoti nereikia – atkirpai pelės pilkumo popieriaus (9×15), pieštuku užmetei medžių , o murzinai balsva kreidute – sniego dėmių.
Betgi, grožis slypi žiūrinčiojo akyse🙂
Juk galima ir šitaip: ak, koks minkštas oras – nors tepk ant veido kaip kaukę… Girdėti, kaip linksmai tyška vanduo nuo stogų. Jokio vėjo – jūra tarytum užsnūdusi, tik žvejai ,plaukiantys savo laivėmis stintų, pažadina. Ant kaimynų stogo nebe baltasis Šarpėjus, bet už lango rėmo užkliuvusi minkštutė avytė :)…
Gal ir reikia kartais padejuoti – vien tam, kad išgirstumėm, kaip juokingai tai skamba.

Turguje pamačiau nerealaus dydžio mangus ( po 2,5 , bet labai dideli :)). Ir skanūs ( bent jau panašaus skonio į šviežius). Dirstelėjau į google .
Mangas – jaunystės eliksyras odai. Jame esantys fermentai stabdo raukšlių atsiradimą. Suvalgius didelį mangą, gausite paros kalio dozę, kuri būtina širdies ir kraujagyslių sistemos veiklai. Šiame vaisiuje gausu karotino, kuris ,virtęs retinoliu, teigiamai veikia akies ragenos būklę ir aktyviai dalyvauja prieblandos ir spalvoto regėjimo procesuose.
Valgykite mangus ir džiaukitės gyvenimo spalvomis🙂, o apsunkusiems nuo žiemos pilvams – Lassi su mango sultimis.

Lassi su mangais

250 ml vandens
1 a.š. jazminų arba kokios nors kvapnios žalios arbatos
1 didelis indelis natūralaus jogurto
1 mangas arba 300 ml mango sulčių
1-2 v.š. medaus
jums patinkančių prieskonių – cinamono, kardamono, o aš ,aišku, naudoju prieskonių mišinį🙂

Puodelyje užplikome žalią arbatą. Gali būti ir pati paprasčiausia, bet jazminų – tiesiog kvapni.
Atvėsinam.
Mangą pjauname pagal kaulą , po to nupjaunam prie kaulo likusį minkštimą. Nulupame (nupjauname) odelę.
Dedame susmulkintą mangą į kokteilių plaktuvą (kas turite virtuvinius kombainus) arba į indą, kuriame plaksite smulkintuvu (blenderiu).
Aš tai iš pirktų 2 mangų lėtaeige sulčiaspaude išspaudžiu 1 litrą mango sulčių – tirščius sunaudoju į vištienos karį, o 300 ml sulčių pilu į kokteilinę.
Sudedu medų. Aš dėjau 1 v.š. minkšto medaus ir 1 a.š. grikių medaus (jis labai kvapnus ir tamsus).
Supilu jogurtą, įberiu prieskonių.
Viską suplaku kokteilinėje.
Vietoje mango galima dėti persikus (šiuo metu konservuotus :(), bet gėrimo skonis su mangais – puikus. Kadangi naudojau mango sultis – gėrimas gavosi skystesnis, nei būčiau smulkinusi minkštimą, bet man labai patiko.
Lengvas ir kvapnus. Sotus ,bet gaivus , skatinantis virškinimą . Vasaros metu, atšaldžius ar pridėjus ledukų – maistinga atgaiva.
Puikus receptas tiems, kas nebeturi šaltalankių sulčių kokteiliui su jogurtu🙂

1 mintis apie “Du požiūriai ir mangų “Lassi”

  1. Atgalinė nuoroda: Pieno upės « ma'da'mos

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s