Flanas iš Meksikos

Pastovi dargana pajūryje verčia galvoti apie emigraciją – taip šį ryt su manimi pasisveikino draugė🙂
O aš šiandien turėjau nuostabią ekskursiją po Gero Alaus Parduotuvę Klaipėdoje (yra ir Vilniuje tokia).
Turbūt ne kartą esame sakę – „Lietuva – alaus šalis“, tik ar daug apie tą alų žinom?
Seniai (oi kaip seniai), su „Alita“ kūrėm restoraną, kur prie visų patiekalų rašėme rekomendacijas, kokį vyną rinktis – iki šiol prisimenu mėlynuose buteliuose “Bon Ton“:). Reikia pripažinti, kad per pastaruosius 15-20 metų, įvyko skonių , poskonių, aromatų ir iki tol nežinomų  regionų suvokimo bei atradimo revoliucija.
Kalbant apie alų, dažnai apsiribojame žinojimu, kad yra šviesus ir tamsus – na, dar prisimename baltą🙂 . Man patinka alus, todėl, su savo draugų iš Gero Alaus Parduotuvių pagalba, ne tik pati gilinsiuosi į alaus rūšis, jo skonius ir derinimo principus, bet ir jums rašysiu, ką sužinojau.

Draugei ,vietoj emigracijos,  – Meksikietiškas flanas ( neradau kaip lietuviškai tai skamba )

Meksikietiškas flanas

5 dideli kiaušiniai
125 g kondensuoto pieno (apie 1/3 dėžutės – 3 kupini šaukštai )
100 g varškės masės (naudojau 1 varškės sūrelį )
100 g rudojo cukraus
vanilės ankštis

Virtuviniame kombaine išplakam kiaušinius.
Supilam kondensuotą pieną.
Įdedam varškės sūrelį ir vanilę (ankštį perpjaunam ir peilio ašmenimis nugremžiam minkštimą)
Gerai išplakam.
Formelę pasirenkam tokią, kad galėtumėm uždėti ant puodo su verdančiu vandeniu.
Ant formelės dugno suberiam cukrų ir ant ugnies jį pakaitinam, kol pasidaro skystas ir rudas.
Dedam formelę su lydytu cukrumi ant puodo su verdančiu vandeniu ir supilam plakinį.
Uždengiam dangčiu ir taip garinam apie 30 minučių (aš garinau tol, kol plakinys iš putų netapo „kūnu“ :)) .
Uždedam didesnę už formelę lėkštę ir apverčiam.

Gavosi toks didelis kliackas🙂 – lyg cukruota saulė. Bet burnoje tirpsta..toks karamelizuotas kiaušinių drebutis.
Kadangi  naudojau kondensuotą pieną su cukrumi,  flanas pasirodė gerokai saldus. Pakepiau kelias riekutes apelsino, apibarsčiusi prieskonių mišiniu (imunitetą... :)). Pasirodė per mažai spalvos – užpyliau trintomis mėlynėmis.
Receptas puikus – paprasčiausi produktai ir paruošiamas greitai .

Kitą kartą pabandysiu supilstyti į formeles ir kepti orkaitėje, vandens vonelėje.

Kokį alų siūlys žinovai?
Aš siūlau „Utenos Dark“ – Lager tipo tamsųjį alų, kuriam naudojamas karamelinis salyklas. Nepaisant tamsios spalvos, šis alus lengvas ir gaivus.
Puotaujam🙂

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s