Naujųjų Metų pusryčiams – Pajus

Tikras stebuklas – sninga🙂
Tarytum dangus norėtų žemę užkloti nauju metų lapu – švariu ir baltu.
Paskutinę metų dieną visi ,bent nejučia, pagalvojame – kokie mums buvo praeinantys metai, kokie ateis. Gal kam – kaip zebras, kitam – kaip amerikietiški kalneliai, trečiam – kaip šampano taurė ar išsiliejusi upė. Bet jei dar esam čia, vadinasi gyvenimo atradimai ir pamokos kas kart į rankas įduoda naują kreidos gabaliuką.
Linkiu, kad mums išsipildytų viskas, ko tikimės, kad neterštumėm aplinkos nei blogais darbais, nei piktomis mintimis, kad būtumėm laisvi nuo godumo ir arogancijos – tada jokios pasaulio pabaigos mums bus nebaisios🙂

Sninga!!!

Naujųjų Metų rytui iš anksto pasiruoškite – gal sriubytę ar sultinuką išsivirkite🙂
Aš siūlau jums nuostabų receptą – švedišką pajų, kurį visada gaminu šventiniams pusryčiams.

Pajus

Pagrindui:
125 g sviesto (margarino)
250 ml miltų (ne gramų, o mililitrų – reikia matuoti, o ne sverti –pasvėrus  apie 135 g)
1,5 v.š. vandens

Įdarui:
150g karštai rūkyto kumpio
30 ml tarkuoto fermentinio sūrio
4 kiaušiniai
15 ml grietinėlės
15 ml pieno
druskos, pipirų

Šį receptą atsiuntė draugė Julija iš Švedijos – sakė ji visada šaldytuve turi pasidariusi pajaus tešlos ir, esant reikalui, greitai pasiruošia patiekalą su norimu įdaru (įdaras – jūsų skonio reikalas – gali būti net ir saldus su džiovintais vaisiais).
Dar turite laiko pasiruošti tešlą🙂

Sviestą sukapojam su miltais (aš dažniausiai sutarkuoju burokine tarka), įpilam vandens.
Užmaišom tešlą ir dedam ją į šaldytuvą (galima ilgam).
Iškočiojam ploną blyną. Įklojam blyną į formelę su krašteliais, dugną subadom, kraštus uždengiam folija .
Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 170 laipsnių. Kai tešla pradeda ruduoti – išimam iš orkaitės, nuimame foliją.
Kol „padas“ kepa, pasiruošiam įdarą.
Susipjaustom kumpį, susitarkuojam sūrį. Aš retai dedu kumpį ( ne visi jį valgo :)), o sūrio dedu daugiau ir dažniausiai – kelių rūšių.
Išplakam kiaušinius, supilam grietinėlę ir pieną (aš pilu jo daugiau – kaip ir įprastai į plaktą kiaušinienę).
Į plakinį sudedu kumpį, sūrį, pabarstau druska, pipirais. Viską supilu ant pado ir kepu orkaitėje, kol viršus paruduoja ( galit į vidurį smeigti pagaliuką ar šakutę  – turi būti kaip omletas).

Su marinuotais agurkėliais – nuostabiausi pusryčiai, kai nereikia niekur skubėti. Trapi tešla puikiai dera su išsipūtusiu omletu, o sūris (ir kumpis) suteikia malonų kvapą ir turtingą skonį.

Su Naujaisiais!!!

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s