Jogurto transformacijos

Kaip jūs gyvenate tarpušvenčiu?
Slidinėjat, mokotės, dirbat, sudarinėjat sąrašus pažadų sau ateinantiems metams? Kad ir ką beveiktumėte, bet po Kalėdinio net ir nepersivalgymo, norisi kažko lengvo ir gaivaus (sprendžiu iš želė torto peržiūrų :)).
Jau seniai norėjau parašyti apie patį lengviausią ir nekalčiausią desertą, tik vis kuris kitas patiekalas išlenda. Šis desertas lengvai gali tapti užtepu su žolelėmis ar aštriu kremu . Kas tai per stebuklas ? Natūralus jogurtas🙂 ir jo transformacijos.
Pristatau du deserto variantus – šiltą ir šaltą. Rinkitės :

Jogurto desertas

Tokį jogurto paruošimo būdą nusižiūrėjau indiškame filmuke. Niekaip negaliu suprasti, kaip Lietuvos pieno pramonė negali pagaminti turkiško ar graikiško tipo natūralių jogurtų, o gamina tik skystą, rūgštų ,„a la“ natūralų. Teko lietuvišką jogurtą transformuoti🙂

Transformacijai reikia:

1 didelio indelio natūralaus jogurto (aišku, tą patį galima daryti ir su kitokio skonio jogurtais)
dubenėlio
sietelio
marlės
2-3 valandų laiko (arba per naktį)

Marle išklotą sietelį, pakabinu ant dubenėlio.
Į sietelį supilu indelį jogurto.
Uždengiu marle ir palieku varvėti – jūs nepatikėsit, kiek išrūgų išvarva – čia turbūt  šuo ir pakastas, nes jeigu gamintų iškarto  tirštesnį jogurtą, jo kaina būtų gerokai didesnė…
Po kelių valandų (ar nakties), jogurtas būna tapęs švelnios tekstūros,lengvu, natūralaus skonio kremu.
Su šiuo kremu galite daryti, kas tik šauna į galvą – ar desertą, ar česnakinį užtepą – kiekvienam pagal poreikius (kaip komunizme :))

Desertas su apkeptais vaisiais (3-4 asmenims)
1 bananas
1 kriaušė
2 kiviai
1 apelsinas
1 obuolys
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas su kaupu medaus
1 šaukštelis cinamono
½ šaukštelio prieskonių mišinio (žr.imunitetą stiprinantis prieskonių mišinys)

Nulupam vaisių odeles. Supjaustom riekutėmis. Apelsinų odą nupjaustom taip, kad peiliu galima būtų išpjaustyti skilteles be luobelės.
Į keptuvę įpilam aliejaus, įdedam medaus, cinamono, prieskonių mišinio.
Išspaudžiam sultis iš apelsino likučių.
Kai medus ištirpsta, sudedam vaisius ir keletą minučių pakepiname.
Sudedame į lėkštutes.
Jogurto kremą galima sudėti į maišelį ir išspausti ant vaisių, o galima dėti šaukštu.

Desertas su vaisiais ir trintomis braškėmis

Į taures ar stiklines įpjaustom persimotų ar kivių, uždedam jogurto kremo ir užpilam trintomis braškėmis. Dar saujelę riešutų – argi ne desertas ?
Puikūs pusryčiai su medumi ir riešutais, “teisinga” vakarienė su žolelėmis ir šviežiu agurku.

Tikiu, kad ne kartą pasinaudosite lietuviško natūralaus jogurto virsmu į švelnų, lengvą kremą🙂.

 

3 mintys apie “Jogurto transformacijos

  1. Atgalinė nuoroda: Laiškų diena ir pieno virsmai « ma'da'mos

  2. Atgalinė nuoroda: ma'da'mos

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s