Salotos prie vyno

Vakar taip kvapniai pasėdėjom su draugėm, kad šiandien visą dieną norisi šypsotis. Tie „mergaitiški“ pabuvimai, kur gvildenamos  kosminės,  vaikų auklėjimo ir spintų turinio problemos, visada užpildo  bendrystės jausmu.

Susirinkom išbandyti Kalėdinių keksiukų recepto. Dar ir šiandien namai kvepia prieskoniais….
Apie juos rašysiu, kai bus papuošti, o šiandien parašysiu, kokias salotas paruošiau draugėms prie vyno.

Salotos draugėms :

1/2  icebergo salotos gūžės
½  dėžutės arba dvi geros saujos rukolos salotų lapelių
sauja (apie 15 vnt.) datulių be kauliukų
1 apelsinas
80 g „Džiugo“ sūrio
3-4 šaukštai riešutinio aliejaus (arba alyvuogių aliejaus ir  saujelę graikinių riešutų)
druskos, pipirų, keletą mažųjų pomidoriukų, kad linksmiau būtų🙂

Nuploviau salotas ir palikau , kad nuvarvėtų vanduo. Mielai „ledo“ salotas keisčiau į lietuviškas, bet parduotuvėje rastos, buvo niekam tikusios. Užtai radau rukolos mažų ir šviežių lapelių (ech, kiek dar ilgai laukti lietuviško naujo derliaus).
Datules užplikiau vandeniu – kai nusiperku sveriamų, norisi nuplauti. Po kelių minučių nupyliau vandenį ir atvėsinau įkaitusias datules🙂
Į didelę lėkštę stambiai supjausčiau salotas, užbėriau rukolos lapeliais.
Pasidėjusi ant lentutės, nupjausčiau apelsino žievelę, kad neliktų balto poodinio sluoksnio. Tada peiliu išpjausčiau apelsino skilteles be luobelių. Taip paruoštą apelsiną pamėčiau ant salotų.
Datules perpjoviau išilgai ir išbarsčiau ant salotų.
„Džiugo“ sūrį „padrožiau“ plonais lapeliais – aš tam reikalui turiu kelis drožtukus, bet esu mačiusi, kad tai galima padaryti plačiu peiliu gremžiant didesnį gabalą sūrio.
Man pritrūko spalvos – supjausčiau kelis vynuoginius pomidorus.
Pasidariau padažą salotoms – iš apelsino likučių išspaudžiau sultis, įbėriau druskos ir įpyliau riešutų aliejaus. Jei neturite tokio – naudokite alyvuogių aliejų ir užberkite ant salotų pakapotų graikinių riešutų.
Malūnėliu patraiškiau pipirų.

Gaivu ir lengva ,valgant net ir vėlyvo vakaro metu. Datulių saldumas persipina su rukolos charakteriu ir sūrio turtingu skoniu, o apelsinai pagyvina skonių puokštę.
Taurėse – baltasis vynas. Vakarojam …

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s