2803 valandos Veneroje ir marinuota silkė

Šiandien perskaičiau tokį juokelį –„ Tu nieko nespėji? Niekam neužtenka laiko? Specialus pasiūlymas – Veneros planeta – ten para trunka 2803 valandas…“

Supratau, kad kažkaip teks suktis Žemėje – nežinau iš kur išvyksta autobusai į Venerą…
Namuose įkūriau Kalėdų Senelio dirbtuves –rimtai plušu jau keletą savaičių, o ryžas  ir juodas elfai mane saugo (tie elfai tai mano katinas ir šuo), kad silpnumo akimirką nepabėgčiau. Taip prižiūrėta,  kaskart pasižadu įdėti po nuotraukytę, ką gražaus nuveikiau🙂

Šaldytuvas  nustebęs savo skurdžiu turiniu, todėl vėl lekiu pas draugę į vilą „Žvaigždė“, kur virtuvės šefė Jovita patiki man silkės marinavimo receptą. Esu tai dariusi galybe būdų – ir sausai ir šlapiai, ir su garstyčiom ir be jų. O dar visą laiką turiu konkuruoti su anyta :)…Vasarą dovanų gavau Beatos knygą, kur yra puikus marinuotos silkės receptas – visą vasarą pagal jį ir ruošiau, bet kai nueinu į „Žvaigždę“, pagalvoju, kad čia ji – pati skaniausia🙂.

Marinuota silkė

Marinatas
1 l vandens
70 g acto
3 v.š. cukraus
1 v.š. druskos
¼ a.š. juodųjų pipirų
keletas lauro lapų
50 g aliejaus

Procesas labai paprastas. Įsipilam vandens (šalto iš krano :)), viską sudedam, išmaišom.

Sudedame išvalytą ir nuluptą silkę. Labai gerai ją nuplaunam (kol vanduo taps skaidrus) .
Galima dėti silkės puseles nepjausčius – kaskart susipjaustysite norimo dydžio gabalėliais.

Recepte nėra svogūnų. Jei ruošite silkę greitam naudojimui, galite iškarto įpjaustyti svogūnus, bet jei planuojate ilgesniam laikui – nedėkite jų, kad nerūgtų.
Šis marinato kiekis pakankamas 5-6 silkėm.

Aš, žinoma, jau išbandžiau šį receptą. Draugė dar nusistebėjo – per kiek laiko jūs suvalgysite 3 silkes?… Per greitai – turiu prisipažinti🙂 . Didžiausias silkių ekspertas – vyras – įvertino aukščiausiais balais, o ir draugė sakė – greičiau parašyk🙂.

Viloje „Žvaigždė“ valgiau „Sikės lizdelius“ – manau ir jūs kažką panašaus galite sukursite savo namuose, jei turėsite marinuotos silkės, virtų ir apkeptų bulvių, pakepintų svogūnų, marinuotų grybukų (kelmučių) ir pomidoriukų.

Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s